تعیین سطح پپتید ناتریورتیک مغزی سرم وپلور در افتراق افیوژن پلورال ترانسوداتیو و اگزوداتیو
Abstract
با توجه به اینکه سنجش معیارهای لایت نیاز به چک آزمایشگاهی مایع پلور داشته و ارزیابی های آزمایشگاهی باید بتوانند دقیق بوده تا تشخیص بیماری را در سریع ترین زمان، ممکن نمایند و در صورت مشاهده قدرت تشخیصی BNP جهت افتراق افیوژن پلورال ترانسوداتیو و اگزوداتیو، می توان با چک این ماده در سرم بیماران، به تشخیص زودهنگام رسید.
روش کار: این مطالعه توصیفی مقطعی که در طی سال 1398 در دو بیمارستان امام رضا و شهدا (ICU جنرال) با مشارکت 100 بیمار مبتلا به پلورال افیوژن انجام شد. سطح NT-proBNP سرم و مایع پلور بیماران اندازه گیری شد و بر اساس اتیولوژی بین دو گروه اگزوداتیو و ترانسوداتیو در نرم افزار آماری SPSS 20 با آزمون های آماری کی دو و تی تست در سطح معناداری کمتر از 05/0مقایسه شدند.
یافته ها : سطح NT-proBNP در سرم (063/0=P) و مایع (100/0=P) پلورال بیماران مبتلا به پلورال افیوژن اگزوداتیو و پلورال افیوژن ترانسوداتیو اختلافات آماری معناداری وجود ندارد. بررسی های اتیولوژیک حاکی از آن بود که NT-proBNP هم در مایع پلور(01/0=P) و هم در سرم (029/0=P) بیماران با بیماری های همراه به صورت معناداری بالا است، که این ماده هم در مایع پلور و هم در سرم بیماران مبتلا به نارسایی قلب نسبت به سایر بیماران به طور معناداری بالاتر بود.