استخراج و پیش تغلیظ آفلاتوکسینM1 بر پایه حلال های اتکتیک عمیق از نمونه های پنیر
Abstract
مقدمه: مایکوتوکسین ها مهمترین متابولیت ثانویه گونه های مختلفی از قارچها هستند که آفلاتوکسینها مهم ترین دسته از آن ها می باشند. در بین آفلاتوکسین ها، آفلاتوکسین B1 و متابولیت هیدروکسیله آن شامل آفلاتوکسین M1 از مهم ترین افلاتوکسین ها می باشند.
بیان هدف: هدف از این کار پژوهشی توسعه روش استخراج فاز مایع سه فازی تلفیق شده با DLLME به منظور استخراج آفلاتوکسینM1 از نمونه های پنیر می باشد. آنالیت استخراج شده با HPLC-FLD اندازه گیری گردید.
روش کار: برای این منظور مقدار مناسبی از نمونه پنیر برداشته شده و به داخل یک لوله آزمایش منتقل گردید. سپس حجم مناسبی از آب (mL2)، استونیتریل (mL1/2 ) و هگزان (mL1) به همراه سدیم کلرید بر روی نمونه اضافه شد. مخلوط حاصل ورتکس و سانتریفیوژ گردید. پس از تشکیل سیستم سه فازی، فاز میانی (استونیتریل) برداشته شده و با 64 میکرولیتر حلال اتکتیک عمیق دی اتانول آمونیوم کلرید-کارواکرول مخلوط شده و مخلوط حاصل با یک سرنگ شیشه ای به داخل 5 میلی لیتر آب دیونیزه پخش گردید. محلول ابری شکل حاصل سانتریفیوژ شده و فاز ته نشین شده با سیستم تجزیه ای آنالیز شد.
نتایج: نتایج بدست آمده نشان داد که حد تشخیص و حد کمی بودن روش به ترتیب برابر 74/0 و 5/2 نانوگرم بر کیلوگرم می باشد. فاکتور تغلیظ و راندمان روش به ترتیب 94 و 94% به دست آمد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که روش پیشنهادی به طور موفقیت آمیزی قابلیت استخراج آنالیت مورد مطالعه را از نمونه های پنیر دارد. روش پیشنهادی بر روی نمونه های مختلفی از پنیر انجام شد و مقدار AFM1در این نمونهها در محدوده 196-2/48 نانوگرم بر کیلوگرم بدست آمد.