بررسی ارتباط بین نوع دارو و فصل در بیماران با اقدام به خودکشی مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان سینا
Abstract
خودکشی یک نوع خشونت مخرب است که بیشترین قربانیان مستقیم وغیر مستقیم آن را زنان تشکیل می دهند. از آنجایی که خودکشی یک اقدام تکرار شونده است، شناسایی فراوانی و انواع خشونت های رایج و عوامل منجر به آن از اهمیت به سزایی برخوردار است. از این رو در این مطالعه به بررسی فصل و داروی مصرفی شایع در میان موارد خودکشی مراجعه کننده به بیمارستان سینا پرداختیم.
مواد و روش ها : مطالعه حاضر که به صورت توصیفی مقطعی و بر روی اطلاعات پرونده تمام بیمارانی بود که در سال 1395 با تشخیص خودکشی در بیمارستان سینای تبریز بستری شده بودند، انجام شد. در ابتدای مطالعه چک لیستی طراحی شد که اطلاعات چک لیست از پرونده بیماران تکمیل گردید که در پرونده بیماران اطلاعاتی از جمله سن، شغل، میزان تحصیلات، نوع داروی مصرفی، فصل مراجعه، اقدام قبلی و سابقه بیماری های روانپزشکی پرسیده شد. در این مطالعه همچنین پیامد نهایی بیماران نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. در انتها تمامی اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و روشهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج : مطالعه حاضر طی مدت یکسال و در سال 1395 و بر روی اطلاعات 1176 مورد اقدام به خودکشی انجام شد. میانگین سنی بیماران 03/13 ± 98/30 سال و 9/58 درصد زن بودند. 52 درصد مجرد، 8/4 درصد سابقه مثبت بیماری های عصبی و 4/11 درصد سابقه قبلی خودکشی داشتند که 56/36 درصد آنها تنها یک نوبت سابقه اقدام به خودکشی داشتند. زمستان با 1/33 درصد شایع ترین فصل مراجعه و بنزودیازپین ها با 9/34 درصد شایع ترین دارو مصرفی در میان بیماران بود. در نهایت 5/6 درصد بیماران در بیمارستان فوت نمودند.