بررسی شیوع هیدرونفروز جنینی در کودکان مبتلا به ریفلاکس وزیکویورترال و ارتباط شدت آنها
Abstract
در مطالعه حاضر شیوع هیدرونفروز جنینی در کودکان مبتلا به ریفلاکس وزیکویورترال در منطقه ارزیابی خواهد شد، همچنین ارتباط بین شدت آنها نیز برای اولین بار ارزیابی خواهد شد. امید است نتایج این مطالعه به عنوان گامی مهم در جهت جلوگیری از آسیب های جدی کلیوی در دوران کودکی باشد.
مواد و روش ها:
در این بررسی کودکانی که جهت VCUG به بخش رادیولوژی مرکز آموزشی و درمانی کودکان تبریز در شش ماه اول سال 1398 مراجعه می کنند و طی این بررسی VUR تشخیص داده شدند، اطلاعات بیماران پس از کسب رضایت آگاهانه از والدینشان ثبت شده و وارد مطالعه شد (شرایط ورود به مطالعه). سونوگرافی سه ماهه دوم این کودکان نیز از نظر وجود سابقه هیدرونفروز جنینی بررسی و تعیین شدت شد. در مواردی که دیامتر ap لگنچه بیشتر از 5 میلیمتر بود، هیدرونفروز خفیف، اگر بیشتر از 7 میلیمتر بود، متوسط، اگر همراه با اتساع کالیس ها بود، شدید، و اگر در سه ماهه سوم جنینی دیامتر قدامی خلفی لگنچه بیشتر از 10 میلیمتر داشتند برای آنها هیدرونفروز persistant تعیین شد. سپس شیوع هیدرونفروز جنینی در میان بیماران مبتلا به VUR و نیز ارتباط شدت آنها به تفکیک جنس با روشهای آماری مقایسه شد.
یافته ها:
در این مطالعه ۴۰ کودک مورد مطالعه قرار گرفت که ۲۰ کودک جنسیت مذکر و ۲۰ کودک جنسیت مونث داشتند. میانگین سنی کودکان در این مطالعه۳.۱۲ ±۳.۷۸ سال بود است. در این مطالعه از بین کودکان مبتلا به VUR ، ۶۷.۵ درصد کودکان هیدرونفروز جنینی نداشتند و شیوع هیدرونفروز در این کودکان طبق نتایج ۳۲.۵ درصد گزارش شد. .با توجه به نتایج به دست آمده جنسیت با شیوع هیدرونفروز در کودکان مبتلا به VUR ارتباط معنی داری داشته و شیوع هیدرونفروز در کودکان پسر بیشتر از کودکان دختر است. همچنین شدت هیدرونفروز ارتباط با جنسیت ندارد.