بررسی تاثیر کرستین بر سرطان کولون القا شده با ماده دی متیل هیدرازین و پروتئین های آپوپتوتیک در موش های صحرایی نر
Abstract
کوئرستین یک فلاونوئید طبیعی است که به وفور در سبزیجات و میوه ها یافت می شود. شواهد بسیار، نشان دهنده ی اثرات مفید کوئرستین برای پیشگیری و درمان بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی عروقی ، سرطان و ... میباشد.
هدف:
مطالعه حاضر به بررسی اثر درمانی کوئرستین در مدل حیوانی سرطان کولون پرداخته است.دراین مطالعه سعی شده میزان پروتئین های آپوپتوتیک دخیل در سرطان کولون مورد بررسی قرارگیرد.
روش کار:
ابتدا با تزریق زیرجلدی ماده 2، 1-دی متیل هیدرازین (DMH)به مدت 10 هفته و هر هفته یک تزریق،سرطان کولون در موش ها القا شد. گروهها شامل شاهد سالم و شاهد سرطانی(DMH)وگروه سالم کوئرستین وگروه سرطانی کوئرستین بودند. سپس کوئرستین با دوز 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بصورت گاواژ به موش ها داده شد. 12 هفته بعد، میزان بیان پروتئین های Bax، Bcl2 و کاسپاز-3 توسط روش وسترن بلات اندازهگیری شد. شواهد آناتومیکی برای تایید ابتلا به سرطان کولون انجام شد.
یافتهها:
میزان بیان BaxوCaspase-3 فعال دربافت کولون موش های دارای سرطان کولون نسبت به موش های کنترل پایین بود و نیز بیان Bcl-2 درموش های سرطانی نسبت به کنترل افزایش بیان معنی داری داشت. تجویز کوئرستین در موش های سرطانی باعث افزایش بیان Baxو Caspase-3فعال و نیز کاهش بیان معنی دار Bcl-2 در بافت روده نسبت به گروه موش های سرطانی شده بود. از طرفی کوئرستین باعث بهبود تخریب بافت روده ی ناشی از القاء سرطان در موش شده بود. تعداد گابلت سل ها در موش های سرطانی که کوئرستین دریافت کرده بودند نسبت به موش های سرطانی بیشتر بود.
بحث ونتیجهگیری:
مطالعه حاضر نشان داد که کوئرستین باعث افزایش میزان آپوپتوز از طریق تعدیل بیان پروتئین های کلیدی درگیر در آپوپتوز، مانند Bax، Bcl-2، و کاسپاز می شود.بنابراین زمینه را برای کاربرد بالینی کوئرستین در موارد سرطان کولورکتال فراهم می کند.