بررسی میکرو فلور عمق کریپت لوزهها در بیماران مبتلا به هیپرتروفی تونسیل (آلرژیک و غیر آلرژیک)
Abstract
هدف از انجام این مطالعه بررسی میکرو فلور موجود در عمق و سطح کریپت لوزهها در بیماران مبتلا به هیپرتروفی تونسیل (آلرژیک و غیر آلرژیک) میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی تعداد 50 بیمار مبتلا به هیپرتروفی آدنوتانسیل آلرژیک کاندید جراحی با توجه به معیارهای استاندارد توسط فوق تخصص آلرژی انتخاب شدند و برای بیماران تست پریک انجام شد که در صورت مثبت بودن در سه گروه(ائروآلرژن و غذایی و mite ) قرار گرفتند و به متخصص ENT ارجاع داده شدند و نیز 50 بیمار مبتلا به هیپرتروفی آدنوتانسیل غیرآلرژیک کاندید جراحی توسط متخصص گوش حلق بینی انتخاب شدند و به اتاق عمل فرستاده شدند. برای بیماران در اتاق عمل پرسشنامه تهیه شدو اطلاعات دموگرافیک آنها تکمیل شد و سپس تحت عمل جراحی لوزه توسط متخصص واحد قرار گرفتند.
از سطح و عمق کریپت لوزه همه بیماران انتخاب شده،نمونه برداشته شده و به صورت جداگانه هر کدام از نمونه ها وارد محیط کشت پیشنهادی پاتولوژیست(شکلات آگار و مک کانکی)شدند. نمونهها به واحد پاتولوژی بیمارستان منتقل و نتایج کشت جمعآوری و آنالیز شدند و باهم مقایسه شدند.
یافتهها: در این مطالعه، میانگین (انحراف معیار) سنی دو گروه بیماران با هیپرتروفی ادنوتونسیل آلرژیک و غیر آلرژیک به ترتیب 48/7 (3/2±) و 80/6 (6/2±) سال بود. بیشترین فراوانی کشت هم در سطح و هم در عمق، در هر دو گروه از بیماران موردمطالعه، مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب با 36 مورد (0/72 درصد) و 30 مورد (0/60 درصد) بود. از بین تمامی متغیرهای موردمطالعه، متغیرهای سابقه آسم و رینیت آلرژیک در خانواده، سابقه آسم و رینیت آلرژیک در بیمار و نتیجه مثبت تست پریک (ائروآلرژن، غذایی و... ) بهطور معنادار در بیماران با هیپرتروفی ادنوتونسیل آلرژیک بیشتر از بیماران با هیپرتروفی ادنوتونسیل غیر آلرژیک بود (P-value<0.001)؛ درحالیکه در سایر متغیرها از جمله: نتیجه کشت (سطح و داخل)، جنسیت، سن، سابقه بیماری لوزه در خانواده، مصرف سیگار در خانواده، درجه بزرگی لوزه حلقی و لوزه سوم، نحوه تشخیص، اختلال خواب، خرخر مداوم شبانه و تنفس با دهان باز مداوم، تفاوت معنیدار آماری در بین دو گروه بیماران با هیپرتروفی ادنوتونسیل آلرژیک و غیر آلرژیک موردمطالعه مشاهده نشد (P-value<0.05).