تاثیر تغییرات سطح CRP در تشخیص میزان لیک آناستوموز جراحی سرطان مری با و بدون نئوادجوانت درمانی
Abstract
با توجه به شیوع بالای سرطان مری و بقای پایین پس از عمل جراحی و همچنین تاثیر منفی لیک آناستاموز بر شکست جراحی و مشخص نبودن سهم اثر این عامل در شکست درمان ازوفاژکتومی بر آن شدیم تا مطالعه¬ای با هدف بررسی میزان لیک آناستاموز گوارش فوقانی و نقش CRP در تشخیص آن را در بیماران پس از ازوفاژکتومی مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا تبریز به انجام برسانیم .
روش کار: این مطالعه توصیفی مقطعی در طول سال 1397 با مشارکت 120 بیمار(حجم نمونه مشابه مطالعات دیگر) که به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند، در شهر تبریز انجام شد. تمامی بیماران پس از جراحی ازوفاژکتومی بر اساس معیارهای ورود و خروج وارد مطالعه شدند و اطلاعات آزمایشگاهی از جمله CRP قبل و بعد از جراحی(سه روز پس از جراحی) در تمامی بیماران در پرسشنامه مربوطه ثبت و مقایسه شد. داده ها به کمک آزمون های آماری من ویتنی یو و چی اسکوئر در نرم افزار SPSS20 در سطح معناداری کمتر از 0.05 تحلیل شدند.یافته ها :از میان تمامی بیماران شرکت کننده در مطالعه تعداد 26 نفر از بیماران(21.66%) لیک آناستوموز پس از جراحی داشتند که تغییرات سطوح CRP در تمامی بیماران ( نئوادجوانت درمانی شده و نشده) دارای لیک و بدون لیک پس از جراحی بدون تغییرات آماری معناداری بود؛ به عبارت دیگر قدرت پیشبینی کننده CRP در تشخیص لیک آناستوموز پس از ازوفاژکتومی ضعیف بود.
بحث و نتیجه گیری: تغییرات سطوح CRP در بیماران نئوادجوانت درمانی شده و نئوادجوانت درمانی نشده در زمان های مختلف قبل و پس از جراحی نمی تواند پیش بینی کننده لیک آناستوموز باشد و ارزش تشخیصی و پیش بینی کننده در رابطه با شناسایی به موقع و زود هنگام لیک آناستوموز ندارد.