مقایسه لوله گذاری داخل تراشه با گلایدوسکوپ در دو وضعیت با و بدون استفاده از آهن ربا جهت هدایت نوک لوله تراشه در کودکان
Abstract
هدف از این مطالعه بررسی تاثیرهدایت گاید مجهزبه آهنربا با آهن ربای خارجی درسهولت انتوباسیون اندوتراکئال با گلایدوسکوپ بود.
مواد و روشها: در این مطالعه ی مداخله ای مورد شاهدی ، 70 کودک3-10 سال کاندیدای آدنوتانسیلکتومی الکتیوبه صورت راندوم وارد مطالعه شدند .مطالعه به صورت دو گروه موازی و یک سو کور انجام گرفت.در اولین گروه بعد از انجام لارنگوسکوپی با گلایدوسکوپ لوله تراشه با گایداورجینال وارد دهان شده وبه سمت تراشه هدایت شد در گروه دوم برای هدایت لوله تراشه از گاید دست ساز مجهز به آهن ربا که با آهن ربای بزرگتر از بیرون به داخل تراشه هدایت می شد برای انتوباسیون استفاده شد .پارامتر های همودینامیک ،سچوریشن اکسیژن و و مدت زمان لازم برای انتوباسیون و تعداد دفعات تلاش جهت انتوباسیون موفق و عوارض حاصله در هر دو گروه ثبت و مقایسه شد .
یافتهها: تفاوت آماری معنی داری بین داده های دموگرافیک وفشار خون سیستولیک - دیاستولیک و ریت قلبی اولیه دو گروه وجود نداشت. در نتیجه دو گروه قابل مقایسه بودند .تفاوت معنی داری بین متغیرات همودینامیک دو گروه و مدت زمان متوسط برای لوله گذاری تراشه موفق بین دو گروه وجود نداشت. میزان موفقیت جهت انتوباسیون موفق در اقدام اول در گروه آهن ربا بیشتر بود( P=0.018) .عوارض بخصوصی در هیچ یک از دو گروه مشاهده نشد.