ارزیابی چسبندگی، حساسیت بافتی دهانی و میزان رضایت مندی بیماران استفاده کننده از چسب پروتز کامل تولید شرکت های روژین و کورگا
Abstract
مقدمه: روش های مختلفی جهت درمان بی دندانی بیماران وجود دارد که شامل طیفی است که از دنچرهای کامل با ساپورت بافتی آغاز شده و به پروتزهای دندانی متکی بر ایمپلنت ختم میگردد. درمان پروتزکامل هنوز بخش مهمی از آموزش و کار عملی دندانپزشکی را تشکیل میدهد با گذشت زمان تحلیل ریج و استهلاک دنچرمیتواند به کاهش عملکرد دنچر و لذا کاهش رضایتمندی بیمار گردد. چسب دندان مصنوعی به عنوان یکی از راهکارها برای بهبود گیر و توانایی جویدن برای بیماران مسن دارای تحلیل شدید آلوئول مورد استفاده قرار میگیرد که علاوه بر اینکه هزینه چندانی را بر بیمار تحمیل نمیکند، استفاده ای نسبتا آسان برای افراد مسن بی دندان دارد و میتواند به عنوان راه حل مناسبی در افرادی که از ثبات و گیر دنچر خود ناراضی بوده و در عین حال امکان استفاده از سایر روش هارا ندارند، درنظرگرفته شود.
مواد و روشها: در این مطالعه کارازمایی بالینی سه سوکور 52 بیمار که حداقل 4 و حداکثر 7 سال از دنچر استفاده کرده بودند ،مورد آزمایش قرار گرفتند.پس از استفاده از چسب ها توسط بیماران در جلسات فالوآپ چک¬لیست تکمیل گردید.در پایان نتایج توسط نرا¬افزار SPSS17 تحلیل گردید و سطح معناداری P<0/05 در نظر گرفته شد.
یافته¬ها: نتایج وتحلیل¬های بدست آمده از مطالعه نشان داد که چسب دنچر تولید داخل و تولید خارج از نقطه¬نظر طعم، بو، قابلیت شستشو، حساسیت بافتی، چسبندگی و میزان رضایت¬مندی اختلاف معناداری ندارند.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد چسب دنچر تولید داخل کشور معادل با یک نمونه خارجی بوده بنابراین می¬توان از این چسب دنچر برای بیماران با مشکلات عدم ثبات پروتز متحرک سود جست.