بررسی مقاومت به انسولین و ایجاد کاشکسی در بیماران مبتلا به سرطان های متاستاتیک دستگاه گوارش فوقانی
Abstract
یکی از عوامل اصلی ایجاد کاشکسی در سرطان بروز التهاب سیستمیک در سرطان است که سبب تولید سیتوکاینهای پیش التهابی میشود سیتوکاینها باعث بیاشتهایی، لیپولیز و تخریب عضلات میشوند. اهمیت موضوع تغذیه به قدری زیاد است که داشتن دانش پایهای مدیریت تغذیهای برای همهی افراد متخصص لازم است تا بهبودی بیماران حاصل شود و کیفیت زندگی بهتری داشته باشند. از این رو به نظر میرسد بررسی کمبودهای تغذیهای حائز اهمیت است و در افزایش survival بیماران سرطانی نقش داشته باشد.
هدف:
مطالعه بررسی مقاومت به انسولین و ایجاد کاشکسی در بیماران مبتلا به سرطانهای متاستاتیک دستگاه گوارش میباشد.
مواد و روشکار:
۴۷ بیمار که با تشخیص metastatic GI cancer به درمانگاه مراجعه کردند وارد مطالعه شدند. طی مدت سه ماه مقاومت به انسولین با روش HOMA IR بررسی شد. علاوه بر آن مارکرهای بیوشیمیایی از جمله آلبومین و کلسترول اندازهگیری شد. همچنین با استفاده از کولیس و مترنواری مشخصات آنتروپومتریک مانند BMI ، Skin fold thickness ، اندازه دور بازو اندازهگیری شد. تمام معیارها در Baseline ، ماه اول و ماه سوم سنجیده شد.
يافتهها:
در مورد PEW در ماه سوم با میانگین وزن در هر سهماه، skinfold و دور بازو در هر سهماه، کیفیت زندگی در ماه اول و سوم، میزان البومین در هر سهماه و میزان کراتینین سرم در ماه سوم رابطهی معنیداری وجود داشت. بررسی ارتباط متغیرهای بیوشیمیایی و انتروپومتریک با کاشکسی، وزن و درصد چربی، دور بازو، میزان آلبومین در هر سه ماه با کاشکسی در ماه دوم رابطهی معنیداری داشته است ولی دور شکم تنها در ماه اول و میزان کلسترول در ماه دوم با کاشکسی رابطه معنیداری داشته است.کیفیت زندگی در ماه سوم تنها رابطهی معنیداری داشته است.
نتيجهگيري:
ارتباط معنیداری بین پیامد مرگ و مقاومت به انسولین دیده نشد . جنسیت ،رژیم کموتراپی ،سن و ناحیهی متاستازبا مقاومت به انسولین ارتباطی مشاهده نشد.