بررسی ارتباط بین نحوه بیان شکایت اصلی با گردش کار بیمار
Abstract
در مطالعات قبلی انجام شده گردش کار انجام شده در اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) به عنوان سانتر جنرال شمالغرب و استان آذربایجان شرقی اغلب بر گلوگاهها و میزان بستری و اداره بیماران تمرکز داشته است (9،10) اما با توجه به اینکه این مطالعات قدیمی بوده و بعد از این مطالعات طرح تحول سلامت توسط وزارت بهداشت اعمال گردیده و گردش کار بیمارستانی تغییر یافته و بیمارستانهای دولتی بسیار شلوغ گردیده و گلوگاهها به نظر تغییر یافته بنابراین نیاز بررسی گلوگاهها در شرایط جدید و برنامه ریزی جهت کاهش اشغال تخت و میزان بستری ضرورت می یابد.
روش کار: برای بیماران غیر ترومایی که طی سال 97 به اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) مراجعه نموده اند انتخاب و وارد مطالعه شدند که بالغ بر 57000 نفرشد .سپس سن و جنس و تشخیص اولیه و زمان تعیین تکلیف و زمان خروج از اورژانس و بخش بستری کننده بیماران در چک لیست وارد شد. بیمارانی که مستندات ان هاناکامل بود از مطالعه خارج گردید. سپس داده ها را وارد سیستم اماریspss 15.0شده و برای بررسی توصیفی ان از روش اماری Discriptive ( توزیع نرمال ،میانگین زمان، حداقل زمان و حداکثر زمان، فاصله اطمینان مد و میانه.....) استفاده گردید و برای انالیز وجود ارتباط بین داده ها از روش اماری linear regression استفاده شد.
نتایج: در بررسی بین شکایت اصلی و طول مدت اقامت در اورژانس ارتباط معنی داری داشته، Pv=0/046)) و بیماران با تنگی نفس در زمینه بیماری قلبی، استفراغ خونی، مدفوغ خونی، عدم کارکرد شکم، زردی، کم خونی، کاهش سطح هوشیاری، دیابت و عوارض دیابت، تنگی نفس و ناراحتی کلیه اقامت طولانی در اورژانس نسبت به سایر شکایات و یا متوسط اقامت دارد.