بررسی میزان آگاهی و نگرش رزیدنتهای طب اورژانس، داخلی، جراحی از وب سایتها و اپلیکیشنهای آموزشی مجاز
Abstract
هدف از این مطالعه، بررسی میزان آگاهی و استفاده رزیدنتهای طب اورژانس، داخلی و جراحی از اپلیکیشن ها و وب سایتهای آموزشی و تازه های علمی معتبر و درمان در لحظه توسط اطلاعات صحیح تشخیصی درمانی از این نرم افزارها می باشد.
روش کار: این مطالعه، یک مطالعه مقطعی تحلیلی است که تمامی رزیدنتهای طب اورژانس، داخلی و جراحی مشغول در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1398 می باشند، وارد مطالعه می شوند. در این مطالعه، از پرسشنامه ای که شامل 4 بخش می باشد استفاده خواهد شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه جمع آوري شد. قسمت اول شامل سؤالاتی است که برای جمع آوری پارامترهای جمعیتی نمونه مورد مطالعه از قبیل جنسیت ، نوع دستگاه های هوشمند ، وسایل دسترسی به اینترنت در دستگاه های هوشمند (Wi-Fi ، 3G یا هر دو) ، نصب برنامه های پزشکی در دستگاه های هوشمند، تکرر استفاده و هدف استفاده از برنامه های پزشکی. قسمت دوم برای ارزیابی اعتقاد رزیدنتها در مورد برنامه های پزشکی طراحی شده است. قسمت سوم پرسشنامه برای ارزیابی تأثیر برنامه های پزشکی بر عملکرد بالینی رزیدنتها بر اساس درک آنها طراحی شده است ، در حالی که بخش پایانی پرسشنامه برای ارزیابی درک دانشجویان طراحی شده است.
نتایج: در این مطالعه 104 رزیدنت وارد مطالعه شدند. حداقل سنی 29 و حداکثر 50 سال می باشد. با توجه به عدم توزیع نرمال داده ها بنابراین اغلب بیماران (75%- 25%) در بازه سنی 75/39-33 سال می باشد.40 نفر از شرکت کنندگان (5/38%) مرد و 64 نفر (5/61%) زن بودند.
19 نفر (3/18%) از شرکت کنندگان رزیدنت طب اورژانس و 9 نفر (7/8%) رزیدنت جراحی بودند و مابقی رزیدنت داخلی بودند. رزیدنتهای طب اورژانس نسبت به داخلی و رزیدنتهای داخلی نسبت به رزیدنتهای جراحی بیشتر از اپلیکیشنها و تلفنهای هوشمند جهت یادگیری مهارتهای بالینی استفاده می نمایند