بررسی رابطه میزان استفاده والدین از اینترنت جهت کسب اطلاعات و عملکرد انها در زمینه پوسیدگی زودرس کودکان
Abstract
مقدمه:
والدین با استفاده از اینترنت که بستری مناسب برای کسب اطلاعات در زمینه های مختلف فراهم می کند، می توانند به اطلاعات مربوط به رفتارهای صحیح مراقبت از دهان و دندان دسترسی پیدا کنند و با بکارگیری این روش ها در سبک زندگی روزمره، نقش مهمی در کاهش میزان پوسیدگی ایفا کنند. هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه میزان استفاده والدین از اینترنت جهت کسب اطلاعات و عملکرد انها در زمینه پوسیدگی زودرس کودکان بود.
مواد و روشها:
در این مطالعه توصیفی مقطعی 150 والد از بین مراجعین بخش اطفال دانشکده دندان پزشکی و مطب ها بطور تصادفی انتخاب شدند. ابزار گرداوری اطلاعات شامل دو پرسشنامه طراحی شده بود که در اختیار والدین قرار گرفت . پرسشنامه اول شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالاتی در مورد میزان و چگونگی دسترسی والدین به اینترنت، نوع مطالب مورد جستجو ، نوع سایتها و نوع منابع مورد استفاده و .. بود. پرسشنامه دوم نیز در مورد عملکرد والدین در خصوص مراقبت های تغذیه ای و بهداشتی دندان پزشکی بود. روایی و پایایی پرسشنامه ها نیز بررسی گردید. داده های بدست امده توسط نرم افزار SPSS20 و آزمونهای آماری تی تست و کای اسکوار تحلیل گردید.
نتایج:
86 درصد از والدین به اینترنت دسترسی دارند. 7/78 درصد از والدین در زمینه پوسیدگی زودرس کودکان در اینترنت جستجو می کنند و عملکرد آنان در زمینه پوسیدگی دندان کودکان 59/4±59/29 (از نمره کل 44) بود. عملکرد در بین والدین با دسترسی و عدم دسترسی به اینترنت مشابه بود. گوگل با 64 درصد فراوانی بیشترین منبع مورد استفاده و سپس تلگرام با 67/20 درصد فراوانی بود. 30 درصد از والدین معتقدند که جستجو مطالب دندانپزشکی از اینترنت راحتتر از سوال از دندانپزشک است. 1/43درصد قبل از ویزیت و 8/74 درصد بعد از ویزیت در اینترنت جستجو می کنند و 3/83 درصد مطالب جستجو شده را با پزشک در میان می گذارند.
نتیجه گیری:
اینترنت باعث افزایش اگاهی والدین در زمینه پوسیدگی زودرس کودکان می شود ولی تاثیری در عملکرد والدین ندارد.