بررسی تاثیر استفاده از گروه دارویی بنزودیازپین بر روی کیفیت زندگی در بیماران حاد کرونری
Abstract
مقدمه: بر اساس مطالعات انجام شده دارو های ضد اضطراب سبب کاهش موربیدیتی در بیماران با سندرم حاد عروق کرونر می گردند. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر ۳ داروی کلونازپام، آلپرازولام و اگزازپام بر روند کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی بیماران در طول مدت درمان سندرم حاد کرونری است.
مواد و روش ها: بیماران مورد نظر بر اساس معیارهای ورود و خروج وارد مطالعه شدند. در این مطالعه 40 بیمار با تشخیص ACS که بنزودیازپین دریافت نمی کردند به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند و 40 نفر بیمار دیگر که دارو های اگزازپام ،کلونازپام و آلپرزولام به عنوان گروه مورد در نظر گرفته شدند و کلیه بیماران از نظر اضطراب وکیفیت زندگی با استفاده از پرسش نامه های Hamilton (HAM-A) وQOLS در بدو بستری و حین ترخیص مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: در این مطالعه تعداد 80 بیمار با سندرم کرونری حاد وارد مطالعه شده و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. بیماران گروه مورد علاوه بر داروهای مربوط به بیماری قلبی، بنزودیازپین نیز دریافت کرده بودند و بیماران گروه شاهد تنها داروهای مربوط به بیماری قلبی را دریافت می کردند. به طور معنی داری میزان اضطراب در گروه دریافت کننده بنزودیازپین ها پایین تر از گروه شاهد بود. همچنین وضعیت کیفیت زندگی نیز به طور معنی داری در گروه دریافت کننده بنزودیازپین ها بهتر از گروه شاهد بود.
نتیجه گیری: استفاده از بنزودیازپین ها در بیماران با ACS می تواند منجر به کاهش میزان اضطراب بیماران و بهبود کیفیت زندگی آن ها گردد.