ارزیابی نظرات فارغالتحصیلان 10 سال اخیر رشته داروسازی شاغل در داروخانههای شهرهای تهران و تبریز در مورد کارایی نظام آموزشی داروسازی ایران در راستای اهداف شغلی داروسازان در محیط داروخانه
Abstract
مقدمه: داروسازی یک حرفه در حال تغییر است. نقش جدید داروسازان در حمایت از بیمار در قالب تعریفی به اسم "مراقبت دارویی" شناخته شده است. مراقبت دارویی عبارت است از: ایفاء مسئولیت دارودرمانی به منظور دستیابی به نتایج قطعی که کیفیت زندگی بیمار را بهبود میبخشد. جهت آمادهسازی و صلاحیت داروسازان در انجام وظایف جدیدشان باید آموزش و تمرینات لازم در برنامه درسی داروسازی گنجانده شود.
هدف: ارزیابی نظرات فارغالتحصیلان 10 سال اخیر رشته داروسازی شاغل در داروخانههای شهرهای تهران و تبریز در مورد کارایی نظام آموزشی داروسازی ایران در راستای اهداف شغلی داروسازان در محیط داروخانه
روش کار: این مطالعه از نوع آماری توصیفی بوده که پرسشنامه طراحیشده، بصورت تصادفی در اختیار 150 نفر از فارغ التحصیلان شاغل در داروخانههای شهرهای تهران و تبریز در سال 98 قرار گرفت و در نهایت آنالیز نتایج با استفاده از نرمافزار 16 SPSS(Statistical Pakag for the Social Sciences) و آزمون t، آزمون فریدمن و آزمون واریانس یک طرفه انجام گردید.
یافته¬ها: نتایج مطالعه نشان داد که 51 درصد از داروسازان علاقه¬مندی را اولین دلیل انتخاب رشته داروسازی جهت ادامه تحصیل عنوان کردند. از طرف دیگر 78 درصد از آنان تغییر در نوع و تعداد واحدهای ارائه شده در برنامه آموزشی رشته داروسازی را تا حد زیادی در ارتقاء نقش علمی و عملی داروساز در داروخانه مؤثر دانستند. همچنین 82 درصد از داروسازان تأثیر مثبت آشنایی با محیط داروخانه در ترم¬های آغازین برنامه درسی در انگیزه و یادگیری بهتر دانشجویان در حد زیادی تشخیص دادند.
نتیجه¬گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که داروسازان از وضعیت حال حاضر برنامه درسی داروسازی رضایت نداشته و عامل تغییر دروس برنامه درسی یعنی افزایش کمی و کیفی دروس مرتبط با نقش علمی و عملی داروساز در داروخانه جهت ایفاء مسئولیت¬های مراقبت دارویی در داروخانه را ضروری دانستند.