• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی الکترودیاگنوستیک و تعیین بروز پلی میوزیتوپلی نوروپاتی همراه با لوپوس در میان بیماران بستری شده ی مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک ارجاع شونده به مرکزالکترودیاگنوزیس بیمارستان امام رضادر طی سه سال(سال96تا98)

Thumbnail
View/Open
نهایی.pdf (1.205Mb)
Date
1399
Author
یوسف زاده, شیوا
Metadata
Show full item record
Abstract
این مطالعه با هدف بررسی الکترودیاگنوستیک و تعیین میزان بروز میوزیت یا نوروپاتی در میان بیماران بستری مبتلا به لوپوس اریتماتوز سیستمیک ارجاع شونده به مرکز الکترودیاگنوزیس بخش طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان امام رضا تبریز به انجام رسید. مواد و روش ها: در طی یک مطالعه مقطعی-تحلیلی، بیمارانی که در طی سه سال با تشخیص لوپوس اریتماتو سیستمیک در بخش روماتولوژی بستری شده اند و به دلیل تشدید ضعف عضلانی یا عوارض پارستزی یا بیحسی دست وپاها بنا به نظر روماتولوژیست جهت انجام آزمون الکترودیاگنوزیس (نوار عصب وعضله) به بخش طب فیزیکی و توانبخشی ارجاع شدند، بررسی شده و بروز موارد انواع میوپاتی یا انواع نوروپاتی در این بیماران به صورت خوشه ای تعیین شده و الگوی الکترودیاگنوستیک آنها شامل عضلات در گیر وشدت بیماری و رخداد هر کدام از میوپاتی ها و نروپاتی ها ، ارتباط آن با سن و جنس و طول مدت بیماری تعیین شد. یافته ها: در این مطالعه از بین 127 نفر کل بیماران مبتلا به لوپوس، 45 نفر جهت الکترودیاگنوزیس ارجاع شدند،که از آن میان 32 نفر نوار عصب عضله غیر نرمال داشتندو 13 نفر نوار نرمال داشتند. ۸۷.۵ درصد بیماران جنس مونث و ۱۲.۵درصد جنسیت مذکر داشتند.میانگین سنی ۱۴.۱۳± ۴۰.۴۵می باشد. در این مطالعه ۲۸ بیمار(22%) دچار میوپاتی بودند که از این بین۱۰ مورد میوزیت پراکنده ی غیر فعال(۳۵.۷۱٪) ، ۸موردپلی میوزیت(۲۸.۵۷٪) ،۶موردکورتون میوپاتی (۲۱.۴۲٪) و۴موردمیوزیت پراکنده ی فعال(14%) داشتند. ۱۷ مورد (13%کل) بیماران نوروپاتی داشتندکه بیشترین درصد نوروپاتی مربوط به منونوروپاتی حسی سورال یا مدیان با فراوانی ۸ (۴۷.۰۴٪)، پلی نوروپاتی حسی حرکتی با فراوانی 5 (29 %) و منونوریت مولتی پلکس با فراوانی 4(23%) مواردمی باشد. همچنین در این مطالعه fibrillation در انواع میوپاتی ها نیز مورد بررسی قرار گرفت که میوزیت پراکنده ی فعال و پلی میوزیت بیشترین مورد مولد فیبریلاسیون در عضلات و کورتون میوپاتی از همه کمترباعث فیبریلاسیون در عضله شده بودند. بین شدت یافته های الکترودیاگنوستیک و سن و جنس ارتباط معنی داری یافت نشد ولی بین بروز پلی نوروپاتی و سن ارتباط معنی داری یافت شد.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/62636
Collections
  • Theses(M)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV