بررسی علل اتیولوژیک راش در بیماران تبدار بستری در مراکز امام رضا(ع) وسینا تبریز طی دو سال (97-96)
Abstract
تشخیص افتراقی برای بیماران تب مبتلا به بثورات گسترده است. بیماری هایی که با تب و بثورات همراه هستند معمولاً طبق مورفولوژی ضایعه اولیه طبقه بندی می شوند.(۱)
مواد و روش ها:
در این مطالعه تمام بیماران در بازه ی زمانی دو ساله (96_97) در مراکز بیمارستانی امام رضا و سینا وارد مطالعه شدند و اطلاعات بیماران در چک لیستی که طراحی شده بود وارد شده و نهایتا مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته ها:
در این مطالعه 216 بیمار مراجعه کننده به علت تب و راش مورد بررسی قرار گرفت که عامل اصلی تب و راش در مراجعات به بخش عفونی علت ویروسی بوده است. در این مطالعه 80 نفر از بیماران به علل ویروسی دچار تب وراش شده بودند که حدود 37.03درصد بیماران را تشکیل می دهد. متوسط روزهای بستری بیماران با تب و راش به علل ویروسی 1.5±3.1 بوده و میانگین سنی افراد مبتلا به تب و راش بعلل ویروسی 4.91±32.46 بوده است. شایع ترین ویروس در بیماران با تب و راش, آبله مرغان و سپس هرپس بوده است.
از علل دیگر بستری بیماران با تب و راش علل باکتریال بوده که 31.48 درصد بیماران را تشکیل می دهند. میانگین سن بستری بیماران با تب و راش به علل باکتریال ۹.۴۳± 48.23 و متوسط روزهای بستری بعلل باکتریال ۳.۱±۸.۷ بوده است. همچنین 10.29 درصد بیماران باکتریایی تب و راش فوت نمودند. همچنین 22.05 درصد این بیماران سابقه ی تماس با حیوانات را ذکر می کردند. 10.29 درصد بیماران نیز تاریخچه ی تماس با افراد مبتلا را ذکر می کردند.
از دیگر علل تب و راش در این مطالعه به علت واکنش های دارویی بود که در حدود 23.14 درصد بیماران را تشکیل می دهد. میانگین سنی افراد بستری با تب و راش به علت واکنش های دارویی2.7± 5.7 روز بود که 14 درصد این بیماران فوت شدند و 18 درصد سابقه ی واکنش دارویی در تاریخچه ی خود ذکر کرده اند. شایعترین علل واکنش های دارویی ابتدا آنتی بیوتیک ها سپس داروهای ضد صرع و NSAID ها بوده است.
از علل دیگر تب و راش بیماری های روماتولوژیک و بدخیمی ها بود که حدود 6.48 درصد بیماران مورد بررسی را تحت پوشش قرار می داد. متوسط روزهای بستری این افراد 3.4±12.1 روز بوده و درگیری جنس مونث دو برابر مذکر بوده است. در این بیماران حدود 12.42 درصد بعلت بدخیمی ها و مشکلات روماتولوژیک فوت کردند.