تدوین چارچوب معیارهای ارزیابی منابع الکترونیکی در آموزش مبتنی بر شواهد در علوم پزشکی
Abstract
چکیده
مقدمه
امروزه گسترش فناوری اطلاعات و ابزارهای اطلاعرسانی سبب تغییر در همه بخشهای جامعه از جمله آموزش شده است و سبب پیدا شدن مفهومی بنام آموزش مبتنی بر شواهد شده است. اما با توجه به دیدگاه مثبتی که نسبت به آموزش مبتنی بر شواهد وجود دارد دانشجویان به دلیل مشکلاتی نظیر عدم دسترسی به منابع علمی معتبر و کمبود وقت تمایلی به استفاده از شواهد را ندارند اما اگر از منابع الکترونیکی که به درستی انتخاب شوند،استفاده بکنیم به دلیل اینکه منابع الکترونیکی محدودیتهای منابع سنتی را ندارند میتوانند مؤثر واقع شوند.
روش کار
دادههای این مطالعه به وسیله چک لیست خودساختهای گردآوری شده و توسط نرمافزار اکسل تجزیهوتحلیل شد. و برای تکتک معیارها CVR و CVIمحاسبه شد و معیارهایی که CVR بالای 0.78 را داشتند در چارچوب قرار گرفتند.
یافته ها
چکلیست طراحیشده شامل 14 گروه معیار اصلی و 182 معیار فرعی بود. 14 گروه اصلی شامل جستوجو، نمایش، بازیابی، کاربرپسندی، کارایی، ارزیابی خدمات وبسایت، پیوندها، راهنما، عینیتگرایی، پوشش، کیفیت آموزشی، امکانسنجی علمی و سایر معیارها) بودند که پس از تأیید روایی و پایایی توسط متخصصان مربوطه، در نهایت از بین 182 معیار 60 معیار در این چارچوب قرار گرفتند.
نتیجه گیری
مطالعه حاضر که با استفاده از یک رویکرد نظام مند و مبتنی بر شواهد بود منتج به تدوین چارچوب معیارهای ارزیابی منابع الکترونیکی آموزش مبتنی بر شواهد با 60 معیار شد تا به عنوان یک ابزار در جهت ارزیابی منابع الکترونیکی آموزش مبتنی بر شواهد مورد استفاده قرار بگیرد.