تاثیر آموزش احیاء پایه بر میزان آگاهی و عملکرد دانش آموزان پایه نهم دوره اول متوسطه شهر تبریز_یک مطالعه ی نیمه تجربی
Abstract
با توجه به ضرورت آموزش همگانی احیا قلبی ریوی و وجود شرایط و امکانات آموزشی مناسب در مدارس و ظرفیت ذهنی یادگیری بالای دانش آموزان و امکان انتقال اطلاعات آموخته شده به خانواده و جامعه، بر آن شدیم که ضمن آموزش همگانی احیا به دانش آموزان شهر تبریز و شهرستان های اسکو و سهند جهت آگاهی از تاثیر آموزش با بررسی میزان اطلاعات قبل و بعد از آموزش آگاهی دانش آموزان را بسنجیم.
مواد و روش ها:
مطالعه از نوع نیمه تجربی و مداخله ای قبل و بعد بود که جامعه ی مورد مطالعه را تمامی دانش آموزان پایه ی نهم دوره ی اول متوسطه شهر تبریز و شهرستان های اسکو و سهند تشکیل می داد. جهت انجام از شاغلین دانشگاه علوم پزشکی تبریز به منظور آموزش نحوه ی تدریس مطالب به دانش آموزان در کلاس نظری و عملی یک دوره ی یک ماهه آموزشی داشتند و مطالب تدریسی دوره شامل 1_BLS براساس گایدلاین AHA2015 و 2_مانور های بازکردن راه هوایی در زمینه ی آسپیراسیون جسم خارجی شامل Heimlich ، Back blows و Chest thrust بود. در طی 3 ماه دانش اموز آموزش دیدند و بعد از اتمام کلاس و پر کردن پرسشنامه تعیین آگاهی، ارزیابی عملکرد دانش آموزان براساس کار با مولاژ انجام شد.
یافته ها:
در این مطالعه ۱۲۰۶۸ دانش آموز مورد مطالعه قرار گرفت که در یک دوره ی آموزشی به این دانش آموزان BLS تدریس شد. میانگین سنی افراد مورد مطالعه ۳.۰۳± ۱۴.۹۳ سال می باشد.۶۹.۶ درصد دانش آموزان دختر و ۳۰.۴ درصد دانش آموزان پسر بودند.تنها ۳.۳ درصد دانش آموزان از قبل آموزش BLS را دیده بودند. میانگین میزان آگاهی دانش آموزان قبل آموزش ۲.۵۴±۱.۰۴ بوده است و پس از آموزش۰.۵۹ ± ۴.۶۸بوده است.