بررسی نوع تشنج ناشی از ترامادل و تکرار آن در بزرگسالان
Abstract
تشنج یک عارضه عصبی رایج از ترامادول است که ممکن است حتی در دوزهای درمانی نیز اتفاق بیفتد. مسمومیت با ترامادول عامل اصلی تشنج ناشی از مواد مخدر در ایران است. با وجود ماهیت خود محدود شونده ی این تشنج ها ، آنها می توانند منجر به مرگ و میر شوند و نگرانی دیگر بیماران مسموم ترامادول عود غیرقابل پیش بینی تشنج است.در بیمارانی که تشنج به دنبال مصرف ترامادول داشته اند احتمال عود تشنج و در نتیجه نیاز به پروفیلاکسی ضد تشنج دقیقا معلوم نیست و در صورتیکه میزان عود ان پایین باشد داروی انتی اپیلپتیک میتواند با عوارض جانبی ناشی از ان همراه باشد.در این تحقیق بر ان شدیم تا ارتباط روشنی بین مصرف ترامادول و تشنج و عود ان یافته و در صورت امکان پروتکل مناسب با توجه به نتایج تحقیق ارایه دهیم.
مواد و روش ها:
در این مطالعه ی توصیفی مقطعی تمامی بیمارانی که به علت مسمومیت با ترامادول از فروردین ۱۳۹۷تا فروردین ۱۳۹۸مورد مطالعه قرار گرفت.اطلاعات بیماران مسمومیت با ترامادول از پرونده این بیماران در اورژانس استخراج شد.اطلاعات شامل شکایت بیمار،دوز مصرفی ترامادول،نوع تشنج در صورت بروز تشنج،پیگیری بیمار برای بررسی تشنج تکرار شونده در بیمارستان،بستری در ICU مورد بررسی قرار گرفت .
یافته ها:
در مطالعه ی حاضر 52 بیمار مسمومیت با ترامادول مورد بررسی قرار گرفت.که در بین این موارد 7 مورد دچار تشنج شده بودند و 45 بیمار با شکایت های دیگری به بیمارستان مراجعه کرده بودند.از این 7 بیمار 4 نفر(57درصد) دچار تکرار تشنج شده بودند.۹۸.۱ درصد بیماران جنسیت مذکر و ۱.۹ درصد بیماران جنسیت مونث داشتند.تمامی تشنج های بیماران از نوع تونیک کلونیک بوده است. در مطالعه ی حاضر میانگین مصرف ترامادول در افرادی که دچار تشنج شده ۶۱۸± ۲۶۵۷.۱۴ می باشد و در افرادی که دچار تشنج از عوار ض مصرف ترامادول در آنها نبوده است میانگین دوز مصرفی ۳۱۴±۱۳۷۱.۱۱ بوده است.