ارزیابی تطبیقی فرآیند جاری آماده سازی بیماران کاندید جراحی در مقایسه با دستور العمل های بالینی پذیرفته شده: مطالعه موردی بخش ارولوژی مرکز آموزشی درمانی امام رضا تبریز
Abstract
هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی تطبیقی فرآیند جاری آماده سازی بیماران کاندید جراحی در مقایسه با دستور العمل های بالینی پذیرفته شده می باشد تا معلوم گردد بررسی ها مطابق با نوع عمل و شرایط هر بیمار به طور منطقی انجام می گردد یا نه.
مواد و روش ها: در این مطالعه بررسی مقطعی، نمونه گیری به روش نمونه گیری معطوف به هدف (judgmental/purposive sampling) از میان جمعیت مذکور انجام گرفت؛ که در نهایت تعداد ۱۳۴ بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها به صورت جدولی 4*3 طبقه بندی شدند. در یک ضلع جدول بیماران از نظر بزرگی پروسیجر جراحی به گروه های جراحی کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم بندی شده و در ضلع مقابل جدول، بیماران از نظر پر خطر بودن، به چهار گروه با ریسک پایین، متوسط، بالا و بسیار بالا تقسیم شدند. در نتیجه هر بیمار در یکی از خانه های یک جدول 12 خانه ای جای می گیرد. نتایج آزمایشات بالینی و کلینیکی بیماران استخراج شدند.
یافته ها: میانگین سن بیماران مورد مطالعه برابر ۹۶/۱۶ ± ۶۸/۴۹ سال و ۶/۷۴ درصد آن ها مذکر بودند. بیشترین فراوانی عمل جراحی مربوط به TUL با فراوانی ۴/۲۱ درصد بود. فراوانی ثبت شده در پرونده از ابتلا به بیماری های فعلی و بیماری های زمینه ای قبلی مربوط به هیپرتانسیون (۴/۲۲ درصد) بود. از نظر نوع شدت جراحی بیماران به سه گروه کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم شدند که فراوانی آن ها به ترتیب برابر ۵۰ مورد (۳/۳۷ درصد)، ۳۴ مورد (۴/۲۵ درصد) و ۵۰ مورد (۳/۳۷ درصد) بود.