بررسی سبک یادگیری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز درسال93
Abstract
چکیده:
زمينه و هدف: از آنجایی که یکی از عوامل موثر بر فرآيند یاد دهی- يادگيري، سبك يادگيري فرد است. هدف از اين مطالعه تعيين سبك هاي يادگيري دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تبریز بوده است.
روش کار: اين مطالعه توصیفی- تحلیلی می باشد که جامعه هدف را دانشجويان دانشگاه علوم پزشکی شاغل به تحصيل در سال تحصيلي 1393 در تبریز تشکیل دادند. بمنظور بررسی سبک یادگیری دانشجویان و نعیین ارتباط آن متغیرهای جنس، مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی از پرسشنامه استاندارد کلب استفاده شد. پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافيك و 12 سؤال مربوط به سبك هاي يادگيري (كلب) بود. تعداد نمونه ها 288 نفر از دانشجويان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترای حرفه ای بودند که به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. به ازاء هر یک از آیتم های مربوط سبک یادگیری، فراوانی و درصد گزارش شد . همچنین برای تعیین ارتباط سبک یادگیری و متغیر های نسبی از آزمون آنووا و برای فاکتورهای کیفی از آزمونx2 استفاده شد. سطح معنی داری آزمون ها 0.05 در نظر گرفته شده و برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS-19استفاده شد.
یافته ها: سبک یادگیری اکثریت دانشجویان جذب کننده می باشد ( 7.7 %) و سبک یادگیری انطباق یابنده ( 7.7 %) کمترین درصد را شامل می شود. بین جنسیت و سبک یادگیری دانشجویان، مقطع تحصیلی و سبک یادگیری دانشجویان، رشته تحصیلی و سبک یادگیری و همچنین بین سبک یادگیری دانشجویان با معدل ارتباط معناداری مشاهده نشد (p.v. به ترتیب : 181/0، 612/0 ، 46/0 و 083/0) .
نتیجه گیری: با توجه به اینکه سبک یادگیری غالب بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز جذب کننده می باشد و سبک یادگیری می تواند با معدل دانشجویان به خصوص در مقاطع پایه از جمله کارشناسی ارتباط داشته باشد پیشنهاد می شود اساتید و مسئولین امر در جهت آشنایی بیشتر دانشجویان با سبک های یادگیری و کاربرد بهینه از تئوری های مربوطه اقداماتی را مبذول بفرمایند.