تحلیل اقتصادی تزریق واکسن غیر فعال آنفولانزای فصلی درجمعیت
Abstract
چکیده
مقدمه: زنان باردار یکی از گروههای پرخطر برای آنفلونزا در نظر گرفته میشوند. بهترین راه به منظور محافظت از آنفولانزا برای زنان باردار و نوزاد زیر 6 ماه آنها واکسیناسیون زنان باردار میباشد. با توجه به اهمیت واکسیناسیون زنان باردار بر علیه آنفولانزای فصلی و میزان هزینههای پیشگیری شده درنتیجه بیماری آنفولانزا در زنان باردار آیا انجام واکسیناسیون در زنان باردار میتواند به عنوان یک مداخله هزینه اثربخش مطرح گردد.
روش کار: مطالعه ارزشیابی اقتصادی حاضر از دیدگاه اجتماعی انجام شد. از مدل درخت تصمیم گیری برای تحلیل اقتصادی تزریق واکسن آنفلونزا در زنان باردار در مقایسه با عدم دریافت واکسن در گروه مقایسه مشابه استفاده گردید. اثربخشی بالینی و عوارض جانبی واکسن با استفاده از مطالعه مرور نظامند به دست آمد. به منظور محاسبه هزینههای درمان بیماران و یا هزینه سایر پیامدهای ناخواسته بیماری پرونده بیماران پذیرش شده در بیمارستان امام رضا (ع) شهر تبریز مورد بررسی قرار گرفت. برای تصمیم گیری درباره اثربخشی واکسن نسبت هزینه- اثربخشی افزایشی با آستانه هزینه-اثربخشی مقایسه گردید. از تحلیل حساسیت یک طرفه با هدف بررسی اثر عدم اطمینان در تصمیم گیری استفاده گردید.
نتایج: میزان اثربخشی واکسن آنفلونزا در کاهش موارد تأیید شده آزمایشگاهی بیماری آنفلونزا با استفاده از متاانالیز یافته مطالعات بین المللی 47% (0.22_0.64) بدست آمد. واکسیناسیون زنان باردار در مقابل عدم واکسیناسیون، هزینه- اثربخشی افزایشی (ICER) برابر 14468899 ریال در هر کالی داشت.
نتیجه گیری: واکسیناسیون آنفلونزا زنان باردار باعث کاهش آنفلونزای تأیید شده آزمایشگاهی در آنها و نوزادان زیر 6 ماه آنها که مجاز به دریافت واکسن آنفلونزا نمیباشند، میگردد. و همچین یک مداخله هزینه- اثربخش برای کشور ایران میتواند باشد.