بررسی توانایی دانشجویان دندانپزشکی ترم 7 و 9 تبریز در شناسایی و تشخیص ضایعات مخاط دهان و تنوعات آناتومیک در سال تحصیلی 98-99
Abstract
مقدمه: در تشخيص و درمان بيماريهاي دهان، دندانپزشكان اولين و مهمترين نقش را بر عهده دارند و بـا دقـت و تيزبينـي آنهـا حتـي ضايعات كوچك و بدون علامت ميتواند تشخيص داده شود. لذا هدف از اين تحقيق بررسی توانایی دانشجویان دندانپزشکی ترم 7 و 9 تبریز در شناسایی و تشخیص ضایعات مخاط دهان و تنوعات آناتومیک می باشد.
روش کار: در اين مطالعه توصيفي- تحليلي ميزان مهارت تشخيصي 79 نفر دانشجوی ترم 7 و 77 نفر دانشجوی ترم 9 مورد سنجش قرار گرفت. سپس اساتید درستی یا نادرستی تشخیص این دانشجویان را تایید کردند. نتایج با استفاده از آزمون آزمون کای دو بررسی شده و نتیجه سطح معناداری P<0.05 در نظر گرفته شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که در مجموع حدود دو سوم تشخیص های انجام شده توسط دانشجویان، درست بود. کاندیدیازیس و لکوادم بیشترین فراوانی تشخیص درست(100%) و زبان مودار کمترین فراوانی تشخیص درست (0%) را به خود اختصاص دادند. در مجموع دانشجویان ترم 9 نسبت به ترم 7 به طور معنی داری درصد اشتباه کمتری را در تشخیص داشتند (P<0.001).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که حدوداً دو سوم تشخیص های انجام شده توسط دانشجویان، درست بود.اميد است كه با تکنیک های نوین آموزشی، در مهارت تشخيصي دانشجويان پيشرفت هاي چشمگير حاصل شود.