• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی تأثیر دوره‌های آموزش اصناف بر سطح آگاهی و عملکرد شاغلین اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در شهر سقز سال1397

Thumbnail
View/Open
fulltext (2.323Mb)
Date
1398
Author
اعتماد پور, انور
Metadata
Show full item record
Abstract
مقدمه و هدف: بیشتر فعالیت‌هایی که توسط پرسنل بهداشتی انجام می‌شود در زیرمجموعه فعالیت‌های پیشگیری نوع اول است و زیربنای این نوع پیشگیری را آموزش تشکیل می‌دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی 24 ساعت آموزش در آگاهی و عملکرد افراد شاغل در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی شهر سقز انجام شد. روش کار و مواد: این پژوهش از نوع مقطعی (تحلیلی ـ توصیفی) بود. جمعیت هدف افراد شاغل در مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی شهر سقز ‌بودند. روش نمونه‌گیری، تصادفی ساده و حجم نمونه نهایی 419 نفر تعیین گردید. از این تعداد 208 نفر تحت آموزش قرار گرفته و 211 نفر افرادی بودند که در کلاس‌های آموزش اصناف شرکت نکرده¬اند. جهت جمع‌آوری داده¬ها از پرسشنامه¬ آگاهی¬سنجی (10 سؤالی) و پرسشنامه عملکردی¬¬¬ (10 سؤالی) استفاده شد و داده¬ها به وسیله آزمون¬های آماری آنالیز واریانس و T-test تجزیه‌وتحلیل گردید. یافته‌ها: نتایج به¬دست¬آمده دلالت بر اثربخشی آموزش¬های اجراشده داشته است. میانگین نمره آگاهی در افراد آموزش¬دیده (77/6) بیشتر از افراد آموزش¬ندیده (17/5) و میانگین نمره عملکرد افراد آموزش¬دیده (58/2) بیشتر از افراد آموزش¬ندیده (29/2) بود. در افراد آموزش¬ندیده میانگین نمره آگاهی مردان از زنان بیشتر بوده¬است، همچنین در گروه آموزش¬دیده میانگین نمره آگاهی و عملکرد زنان بهتر از مردان مشاهده شد، این یافته می¬تواند تاثیر بیشتر آموزش ¬بر آگاهی و عملکرد در گروه زنان نسبت به مردان را نشان دهد و این اثربخشی با آزمون تی از لحاظ آماری معنادار بود (001/0P-value=). سطح سواد مشارکت¬کنندگان با آگاهی و عملکرد در هر دو گروه آموزش¬دیده و آموزش¬ندیده ارتباط مستقیم داشته به ¬طوری ¬که با افزایش سواد، آگاهی و عملکرد افراد بیشتر شده است. این یافته با آزمون آنالیز واریانس از لحاظ آماری معنی¬دار بود (001/0P-value=). نتیجه‌گیری: شرکت افراد شاغل در مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی در کلاس¬های آموزش بهداشت اصناف در ارتقاء آگاهی و بهبود عملکرد آنها مؤثر بوده و می¬تواند در کنار سایر فعالیت و سیاست¬های وزارت بهداشت، سبب ارتقاء شاخص¬های بهداشتی در جامعه شود. لازم است در مطالب و سرفصل¬های آموزشی ، بازنگری و سطح مطالب ارائه‌شده بهتر و جدیدتر از وضعیت فعلی در نظر گرفته شود.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/61851
Collections
  • Theses(HN)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV