ارزیابی تأثیر پیشگیرانه عصاره ی هیدروالکلی هسته انگور و سدیم سلینیت بر دردهای نوروپاتیک حاصل از وین کریستین در موش سوری
Abstract
مقدمه: در فرآیند شکل گیری نوروپاتی ناشی از داروهای ضد سرطان، مکانیسم های متعددی از جمله فعال شدن سیستم استرس اکسیداتیو، افزایش فعالیت گیرنده های NMDA و گیرنده های سروتونین مطرح شده است.
هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر پیشگیرانه سدیم سلینیت و عصاره هسته انگور بر دردهای نوروپاتی ناشی از وین کریستین در موش سوری بود.
مواد و روش کار:
80 سر موش سوری نر در محدوده ی وزنی 25 الی 35 گرم به طور تصادفی در 10 گروه 8 تایی تقسیم شده و به مدت 18 روز، تحت رژیم های درمانی قرار گرفتند.
دوزهای مختلفی از سدیم سلینیت و عصاره ی هسته ی انگور سه روز قبل از تجویز وین کریستین تزریق شدند و در روز چهارم تجویز وین کریستین(IP ،mg/kg 1 ) به صورت تک دوز صورت گرفت. سپس تزریق عصاره هسته انگور و سدیم سلینیت از روز پنجم تا روز نهم بعد از تزریق وین کریستین ادامه یافت. در تمام گروه ها از روز اول تا روز آخر و به فاصله هر سه روز تست هات پلیت گرفته شد. در پایان خون گیری از قلب حیوانات جهت انجام تست های MDA وTAC انجام گرفت.
نتایج:
نتایج حاکی از افزایش معنی دار زمان واکنش به درد در تزریق دوزهای (IP ،mg/kg 1 , 5/0 , 25/0 ) از سدیم سلینیت و عصاره هسته انگور ( IP ،mg/kg 25) می باشد و هم چنین تأثیر معنی دار سدیم سلینیت در دوزهای( IP ،mg/kg1 , 5/0 , 25/0 ) در کاهش سطح MDA می باشد.
نتیجه گیری:
احتمالاً بخشی از آثار مهارکنندگی ناشی از سدیم سلینیت از مهار استرس اکسیداتیو می باشد در عین حال مطالعات تکمیلی جهت اخذ مکانیسم های دقیق را پیشنهاد میکنیم.