انتظار از ازدواج در زوجین مراجعه کننده به مرکز مشاوره قبل از ازدواج
Abstract
یکی از عوامل مهم تعیین¬گر ازدواج موفق، انتظار واقع گرایانه است. هدف پژوهش حاضر بررسی انتظار از ازدواج در زوجین مراجعه کننده به مرکز مشاوره قبل از ازدواج بیمارستان اسدآبادی تبریز می¬باشد.
روش ها: این مطالعه با استفاده از مقیاس انتظار از ازدواج یا MES در قالب پرسشنامه بر روی 142 زوج (284 نفر) که به مرکز مشاوره قبل از ازدواج بیمارستان اسدآبادی تبریز مراجعه نموده اند، انجام شده است. در این مطالعه تجزیه و تحلیل داده¬ها به صورت روش¬های آماری توصیفی شامل محاسبه میانگین، میانه و انحراف معیار انتظار از ازدواج صورت گرفته است.
یافته¬ها: در این مطالعه به انتظار از ازدواج زوجین مراجعه کننده به مرکز مشاوره قبل از ازدواج پرداخته شد که از بین درصدهای فراوانی مربوط به انتظار از ازدواج بدبینانه، واقع گرایانه و ایده آل گرایانه، بیشترین فراوانی مربوط به انتظار از ازدواج ایده آل گرایانه با درصد فراوانی 1/52 % می¬باشد. درصد فراوانی انتظار واقع گرایانه 6/42 % و نهایتا درصد فراوانی انتظار بدبینانه 3/5 % جمعیت مورد مطالعه می¬باشد. از بین متغیرهای مستقل محتمل تاثیرگذار بر انتظار از ازدواج بدبینانه، واقع گرایانه و ایده آل گرایانه از ازدواج که شامل سن، جنس، شغل، مدرک تحصیلی و رشته تحصیلی بودند، تنها متغیری که رابطه¬ی معناداری با انتظار از ازدواج داشت، مربوط به مدرک تحصیلی افراد بود. به گونه¬ای که که با افزایش سطح مدرک تحصیلی از زیر دیپلم به تحصیلات دانشگاهی، به طرز معناداری از انتظار از ازدواج بدبینانه کاسته شده و به انتظار ایده آل گرایانه افزوده گردید (p.value<0.05) با ارزیابی ارتباط بین سطوح مختلف تحصیلات با رده¬بندی انتظار از ازدواج نیز مشاهده گردید بین افراد دارای تحصیلات زیر دیپلم وافراد دارای سایر سطوح تحصیلات تفاوت معنی داری وجود دارد (p.value<0.05).