ارزیابی اتیولوژیک و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی در کودکان مبتلا به مننژیت حاد باکتریایی پس از واکسیناسیون هموفیلوس آنفلوانزای تیپ-b
Abstract
هدف از انجام این مطالعه ارزیابی اتیولوژیک و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی در کودکان مبتلا به مننژیت حاد باکتریایی پس از واکسیناسیون هموفیلوس آنفلوانزای تیپ-b میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه که یک مطالعه اپیدمیولوژیک توصیفی بین سالهای 93 الی 97 میباشد، اطلاعات مربوط مشخصات دموگرافیک از جمله سن، جنسیت، وزن و قد و نتایج حاصل از ارزیابی کشت CSF در مورد نوع باکتری تشخیص داده شده و نیز الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی (آنتی بیوگرام) تمام بیماران مراجعه کننده به مرکز آموزشی و درمانی کودکان در برگه پرسشنامه ثبت و مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: در بین باکتریهای جدا شده از کشت CSF در بیماران مرکز آموزشی و درمانی کودکان در شهر تبریز در طی سالهای 1393 تا 1397 که اکثریت آنان را پسران با 26 نفر (5/56 درصد) تشکیل دادند، بیشترین فراوانی مربوط به پنوموکوک با 9 نفر (6/19 درصد) بود. فراوانی (درصد) مربوط به هموفیلوس آنفولانزا 4 مورد (7/8 درصد) بود. این در حالی است که در مطالعه مشابه ای که در طی سالهای 86 تا 91 در این مرکز انجام شد، بیشترین شیوع باکتری جدا شده از کشت CSF مربوط به استروپتوکوک پنومونیه و هموفیلوس آنفولانزا به ترتیب با 5/34 و 36/23 درصد بود. بیشترین مقاومت و حساسیت آنتیبیوتیکی عوامل باکتریایی در بیماران، به ترتیب مربوط به کوتریموکسازول و C (کلرامفنیکل) بود.