بررسی یافته های اکوکاردیوگرافی در مبتلایان به کاوازاکی بستری در مرکز آموزشی و درمانی کودکان در مدت 12 سال (1382-1395)
Abstract
بیماری کاوازاکی یک سندرم واسکولیتی با اتیولوژی ناشناخته است که در زمره بیماری های خود محدود شونده قرار می گیرد. امروزه ۲۵ -20% کودکان مبتلا به بیماری کاوازاکی که تحت درمان قرار نگرفته اند دچار آنوریسم عروق قلبی می شوند و 1/0 تا 2 درصد از این کودکان می میرند. هم اکنون در ایالات متحده این سندرم از تب روماتیسمی پیشی گرفته است و به عنوان اولین عامل ابتلای کودکان زیر 5 سال به بیماری های قلبی اکتسابی محسوب می شود .این تحقیق با هدف بررسی شیوع هر یک از تظاهرات بالینی و یافته های آزمایشگاهی بیماری کاوازاکی در بیمارستان کودکان تبریز صورت می گیرد. همچنین در این مطالعه میزان درگیری قلبی در بیماران مبتلا به کاوازاکی بررسی می شود. نتایج این تحقیق با نتایج حاصل از مناطق و کشورهای دیگر مقایسه خواهد شد.
مواد و روشها: اين مطالعه توصيفي مقطعی در بيما ان مبتلا به كاوازاكي مراجعه كننده به مرکز آموزشی درمانی کودکان تبریز از سال 1382 تا 1395 صورت گرفت. معيارهای تشخيصي شامل تب، راش موربیلی فرم، كونژنكتيويت دو طرفه غيرچركي، پوسته ريزي انتهاي اندام، تغييرات مخاط دهان و حلق خواهد بود. همچنین سن، جنس، تغييرات باليني و پاراكلينيكي بيماران ارزيابي می شود.
مهم ترين ارگان درگیر، سيستم قلبي عروقي است.لذا هدف از اين مطالعه بررسي عوارض قلبی ناشی از آن در طول یک سال پیگیری پس از ترخیص، در مدت دوازده سال (1382-1395) می باشد.برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز، چک لیستی متناسب با متغیرهای مورد نظر طراحی و مشخصات دموگرافيك، علايم كلينيكي، آزمايشگاهي و عوارض قلبي بيماران در آن ثبت می شود. متغیرها بر اساس مطالب موجود در منابع تعیین شده و تمامی علایم و نشانه های بالینی در نظر گرفته شد. جهت بررسی علایم قلبی از اکو کاردیوگرافی استفاده و بر اساس نتایج اکو انواع اختلالات قلبی جمع آوری ، بررسی و پیگیری شد. یافته های اکوکاردیوگرافیک مربوط به یک سال بعد از درمانگاه و اکوهای اول و دوم از پرونده بیمار استخراج گردید.
یافتهها: فراوانی یافته های قلبی در بیمار مبتلا به سندرم کاوازاکی با وجود ادم انتهای اندام ها و نیز راش های موربیلی فرم موجود در معاینه بالینی ارتباط داشتند.