بررسی نتایج میان مدت بالون آنژیوپلاستی کوآرکتاسیون ذاتی آئورت درنوزادان وشیرخواران وکودکان
Abstract
هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان باقی ماندن کوآرکتاسیون آئورت در آنژیوپلاستی با بالون در نوزادان و شیرخواران و کودکان می باشد.
روشها و مواد:
در این مطالعه مقطعی، ۱۳۰ کودک یک ماه تا ۱۵ سال مبتلا به کوآرکتاسیون ذاتی آئورتNative COA که تحت بالون آنژیوپلاستی Native COA قرار گرفته بودند، بررسی شدند. اطلاعات مربوط به سن، جنس، وزن بیماران و میزان موفقیت آمیز بودن بالون آنژیوپلاستی در اتاق آنژیوگرافی با مطالعه همودینامیک و اکوکاردیوگرافی، یک روز بعد و دو هفته و سه ماه بعد و وجود آسیب های عروقی حین آنژیوپلاستی ، عوارض نورولوژیک ، حوادث ترومبوآمبولی، کریز هیپرتانسیون و نیاز مجدد به آنژیوپلاستی ، نیاز به عمل جراحی و مورتالیه استخراج و دادهها توسط نرمافزارSPSS ۲۲ تحت تجزیه تحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها:
میزان باقی ماندن کوآرکتاسیون آئورت (گرادیان بالای ۲۰ میلی متر جیوه) سه ماه بعد از انجام بالون آنژیوپلاستی در کودکان با بالون آنژیوپلاستی، برابر با (۵/۵۴ %) ۶۲ مورد بود. ۱۰ نفر(۷/۷%) کودکان دچار حوادث ترومبوآمبولی، ۸ بیمار (۲/۶%) دچار کریز هیپیرتانسیون و ۴ بیمار (۴/۳%) دچار آسیب های عروقی و ۲ بیمار (۵/۱%) دچار آسیب های عصبی گردیدند. میزان مرگ و میر در این گروه (7/0%) ۱ نفر بود. میزان تغییرات گرادیان فشاری بین قبل و یک روز بعد انجام مداخله ، قبل و دو هفته بعد انجام مداخله و قبل و سه ماه بعد از انجام مداخله، بین گروههای مطالعه با تعدیل سن، وزن و میزان گرادیان پایه اختلاف معنی داری نداشت (P>0.05) .همچنین، با مقایسه میزان وقوع مجدد کوآرکتاسیون آئورت یک روز و دو هفته و سه ماه بعد انجام مداخله بین گروههای مورد مطالعه ، اختلاف معنی داری بین گروهها مشاهده نشد.در نهایت، مقایسه میزان مرگ و میر کودکان بین گروه های مورد مطالعه نشان داد که میزان مرگ و میر کودکان در گروه بالون آنژیوپلاستی به طور معنی داری کمتر از کودکان گروه جراحی بود(P<0.05) .