بررسی ارتباط مدت زمان استفاده روزانه از بازی های کامپیوتری با براکسیسم در کودکان 12-4ساله مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی تبریز در سال 98-97
Abstract
مقدمه و هدف: براکسیسم یکی از عمده ترین عادات دهانی است که توانایی تخریب بافت های دهانی را دارد و به دو حالت شبانه و روزانه انجام می شود .
علل ایجاد براکسیسم را می توان به دو گروه عمده ی فاکتور های محیطی (مورفولوژیکی) و فاکتور های مرکزی تقسیم کرد در گذشته فاکتور های محیطی مانند تداخلات اکلوزالی ، شکل و ساختار استخوان و ... به عنوان فاکتور های اصلی در ایجاد براکسیسم شناخته می شدند ولی امروزه این فاکتور ها نقش کمی در ایجاد براکسیسم دارند. اخیرا فاکتور های مرکزی همانند استرس بیشتر مطرح شده اندو نقش اساسی تری دارند.
بازی های کامپیوتری نقش مهمی در جامعه ی مدرن امروزی ایفا می کنند و به ابزار قدرتمندی برای سرگرمی و بازی کودکان ودر عین حال آموزش آن ها تبدیل شده اند.
یکی از آثار این بازی ها افزایش استرس است و این استرس سبب افزایش پرخاشگری کودکان می شود.
با توجه به مطالب ذکر شده می توان به این مسئله پی برد یکی از علل اساسی ایجاد براکسیسم در کودکان استرس است و بازی های کامپیوتری سبب افزایش سطح استرس در کودکان می شود با توجه به اهمیت استرس و براکسیسم در زندگی کودکان و با توجه به رشد بی رویه ی بازی های کامپیوتری در این مطالعه به بررسی ارتباط بین مدت زمان استفاده از بازی های کامپیوتری و براکسیسم می پردازیم.
مواد و روش کار: این بررسی یک مطالعه مقطعی است و جمع آوری اطلاعات با استفاده از معاینه بالینی و پرسشنامه صورت گرفته است.
جامعه آماری شامل 90 نفر (45 نفر دختر و 45 نفر پسر ) از بین مراجعه کنندگان به بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی تبریز که سن آن ها بین 12-4 سال بود.
تجزیه و تحلیل داده ها : به منظور بررسی ارتباط وجود براکسیسم و میزان استفاده از بازی های کامپیوتری از آزمون کای دو و تست فیشر دقیق و آزمون تی مستقل استفاده شد .
آنالیز داده های به دست آمده با استفاده از آنالیز آماری نرم افزار Spss 17 انجام شد .
نتایج: بررسی فراوانی براکسیسم براساس سن و جنس در این مطالعه نشان داد که سن تاثیری بر فراوانی براکسیسم ندارد ولی فراوانی براکسیسم به طور معنی داری در پسران بیشتر از دختران است .
نتیجه گیری: همچنین این نتایج حاصل شد که ارتباط مستقیمی بین استفاده از بازی های کامپیوتری ،مدت زمان و تعداد دفعات استفاده از آن و ابتلا به براکسیسم وجود ندارد.