ازدحام در بخش های اورژانس و ارتباط آن با کیفیت مراقبت در بیماران مبتلا به درد مراجعه کننده به مراکز آموزشی– درمانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، سال 1396
Abstract
چکیده: مقدمه: در حال حاضر از میان پنجم علائم حیاتی، درد یکی از رایج ترین شکایت اصلی بیماران در مراجعه به بخش های اورژانس می باشد. درد را می توان به عنوان یک راهنما برای ارائه دهندگان خدمات مراقبتی در نظر گرفت که میزان و نحوه ارائه خدمات اورژانسی را مدیریت می کند. اورژانس های بیمارستانی از مهمترین و پرمخاطره ترین بخش های بیمارستان می باشد که عملکرد آن می تواند تاثیر فراوانی بر سایر بخش ها و رضایت بیماران بگذارد. بخش اورژانس هر مرکز یکی از مهمترین معیارها در جهت ارزیابی نقش آن بیمارستان در خدمت رسانی به مردم می باشد. این حجم عظیم پذیرش موجب می گردد تا ارتباط بین بیمار و کادر درمانی محدود باشد و احتمال خطاهای پزشکی و مدت زمان انتظار بیمار جهت دریافت خدمات پزشکی افزایش یابد. لذا ارزیابی عملکرد بخش اورژانس بیمارستانی اهمیت بالایی دارد.
مواد و نمونه گیری: این پژوهش یک مطالعه توصیفی - همبستگی بر روی تمامی بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس مراکز آموزشی و درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشكي شهر تبريز که در 6 ماه گذشته با سابقه ابتلا به درد شدید، می باشد. برای جمع آوری اطلاعات از روش مشاهده غیر مستقیم (پنهان-فرم مشاهده) استفاده شد. در روش مشاهده، به منظور افزایش دقت و صحت داده ها، مقرر شد مشاهده به صورت غیر مستقیم (پنهان) انجام شود به گونه ای که پرستاران تحت مشاهده از زمان مشاهده حضوری مطلع نباشند.
نتایج: نتایج این مطالعه نشان داد که ازدحام بخش اورژانس تاثیری بر کیفیت مراقبت از بیماران مبتلا به درد نداشته و کیفیت مراقبت پرستاری در سطح خوبی گزارش شده است. و ناکافی بودن پرسنل درمانی بویژه پرستاران، عدم وجود تخت های بستری کافی و تجهیزات بیمارستانی و نبود پزشکان متخصص می تواند باعث ترافیک بیماران و شلوغی بخش اورژانس گردد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ازدحام بخش اورژانس تاثیری بر کیفیت مراقبت از بیماران مبتلا به درد نداشته و کیفیت مراقبت پرستاری در سطح خوبی گزارش شده است و به دنبال افزایش ازدحام در بخش اورژانس، میزان و کیفیت ارائه خدمات بالینی به بیماران از شلوغی متاثر نشده بود