بررسی ارتباط بین ابعاد سلا تورسیکا با الگوی رشد اسکلتی صورت در بعد عمودی در تصاویر توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی در یک جمعیت ایرانی
Abstract
مقدمه
سلاتورسیکا جزو مهم ترین لندمارک های ارتودنتیک و یک نقطه کلیدی در آنالیز سفالومتری لترال بیماران نیازمند درمان ارتودنسی می باشد . هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین ابعاد سلا تورسیکا با الگوی عمودی اسکلتی صورت در تصاویر توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی در یک جمعیت ایرانی بود.
مواد و روشها
در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، نمونه ها به صورت تمام شماری از بین تمام CBCT های موجود افراد مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی تبریز بررسی گردید.زدر CBCTهای انتخاب شده (در مقاطع ساژیتال) طول و ارتفاع سلاتورسیکا اندازه گرفته شد. با ارزیابی زاویه میان دو خط Go-Me و S-N و همینطور نسبت S-Go/N-Me، کوتاه، بلند و یا نرمال بودن اسکلت صورتی در بیماران بررسی شد. داده ها به دست آمده از CBCT در نرم افزار NNT viewer version 2.17 وارد شده، تصاویر به دست آمده توسط دو متخصص رادیولوژی دهان و فک وصورت بررسی شده و توافق بین نتایج دو مشاهده گر توسط ضریب توافقی کاپا اندازه گیری گردید. داده ها توسط نرم افزار آماری 20SPSS و ازمون اماری کروسکال والیس بررسی شد.
نتایج
طول و ارتفاع سلاتورسیکا در سه نوع رشد عمودی صورت(نرمال، بلند و کوتاه) مشابه بود. در هر یک از انواع رشد عمودی صورت (نرمال، بلند و کوتاه)، ارتفاع و طول سلا تورسیکا در زنان و مردان مشابه بود. در هر یک از انواع رشد عمودی صورت ، ارتفاع و طول سلا تورسیکا ارتباط معنی داری با سن نداشت.
نتیجه گیری
طول و ارتفاع سلاتورسیکا در سه نوع رشد عمودی صورت نرمال، بلند و کوتاه مشابه بود.