بررسی خاصیت آنتی میکروبیال اسکفلد های حاوی کورکومین در محیط آزمایشگاهی
Abstract
مقدمه و هدف:
استفاده از بافت مهندسی شده در مخاط دهانی،می تواند راهکار مناسبی جهت درمان و رفع نقایص یا آسیب های مخاط دهان باشد.جهت دستیابی به این هدف،تهیه بافت مهندسی شده ی مخاط دهانی با استفاده از داربست scaffold))مناسب،حائز اهمیت است،داربست مناسبی که بتواند جهت بازسازی بافت آسیب دیده،نه تنها به صورت موقت در محل آسیب عمل کند،بلکه با محیط بیولوژیکی میزبان سازگار باشدو مانع رشد میکروبی و سوار شدن عفونت ثانویه در محل باشد.با توجه به ویژگی های آنتی اکسیدان وضدالتهابی کورکومین ، هدف این پروژه طراحی و سنتز اسکفلد های حاوی کورکومین و بررسی خاصیت ضد میکروبی آنها در محیط آزمایشگاهی بود که در صورت کسب نتایج اولیه قابل قبول امکان استفاده از آن در ترمیم زخم های محیط دهان که مستعد عفونت هستند،مطرح خواهد شد.
مواد و روش ها:
برای این منظور MIC کورکومین تعیین و با غلطت 1000 ppm برروی اسکفلد حاوی مواد اولیه پلیمر سنتزی از مونومر کاپرولاکتون در حضور پلی اتیلن گلیکول و پلیمر طبیعی ژلاتین و آلژینات قرار گرفت.سپس اسکفلدها در محیط کشت حاوی میکروارگانیسم هایcandida albicans وenterococcus faecalis وstreptococcus mutans وpsedumonas aeraginosa وstaphylococcus aureus قرار گرفتند.هاله عدم رشد میکروبی پس از 24 ساعت اندازه گیری شد.جهت کنترل ازاسکفلد ها با همان مواد اولیه بدون کورکومین استفاده گردید. نرمالیتی داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف بررسی شده و آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار spss17 انجام شد. سطح معنی داری p< 0.05 در نظر گرفته شد.
نتایج:
بر اساس نتایج این مطالعه اسکفلدهای حاوی عصاره کورکومین با MIC 1000ppp دارای خاصیت آنتی باکتریال بر روی میکروارگانیسم های های candida albicans وenterococcus faecalis وstreptococcus mutans وpsedumonas aeraginosa وstaphylococcus aureus بودند.