بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی با اضطراب کتابخانه ای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل درسال تحصیلی 94-1393
Abstract
خلاصه فارسی
مقدمه:اضطراب کتابخانه ای یک مشکل مهم آموزشی برای دانشجویان درمراکز آموزشی و پژوهشی می باشد.اضطراب کتابخانه ای احساس ناخوشایند منفی و آزاردهنده است که درمحیط کتابخانه تجربه می شودودارای اثرهای رفتاری ،روان شناختی ،عاطفی وشناختی است و می تواند در طول تحصیل دانشجو زیان بار باشد.
هدف:هدف مطالعه حاضر بررسی میزان اضطراب کتابخانه ای دانشجویان همچنین تعیین رابطه ویژگی های شخصیتی با اضطراب کتابخانه ای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل می باشد.
روش کار ومواد:پژوهش حاضر از نوع توصیفی – همبستگی است که به صورت مقطعی انجام شده است .نمونه شامل 580دانشجو دانشسگاه علوم پزشکی اردبیل که بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند.برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اضطراب کتابخانه ای باستیک (1992)و پرسشنامه شخصیت ( NEO(کوستا و مک کری (1985)استفاده شد.داده ها با آزمون رگرسیون چند متغیری تحلیل شدند.
یافته ها :نتایج نشان دادکه میان ویژگی های شخصیتی0/653 و ازمیان ویژگی های دموگرافیک ،مقطع تحصیلی با مقدار بتای 086/0-و ترم با مقدار بتای 086/0دربراورد اضطراب کتابخانه ای سهم دارد.همچنین از بین مولفه های اضطراب کتابخانه ای ،موانع کارکنان ،راحتی در کتابخانه و دانش کتابخانه ای در سطح متوسط به پایین و موانع عاطفی و مکانیکی در سطح متوسط به بالا قرار دارد.
نتیجه گیری:نورزگرایی موجب افزایش اضطراب کتابخانه ای در دانشجویان می شود،همچنین با افزایش مقطع تحصیلی ،اضطراب کتابخانه ای کاهش و با افزایش ترم ،اضطراب کتابخانه ای در دانشجویان افزایش می یابد