بررسی استفاده از خدمات رایانش ابری توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر اساس مدل تئوری رفتار برنامهریزیشده
Abstract
خلاصه فارسي
مقدمه: استفاده از رایانش ابری در آموزش و پرورش یک فرصت عالی برای جهانی شدن دانش با حداقل هزینه و حداکثر دسترسی است.
هدف: این مطالعه به منظور بررسی استفاده از خدمات رایانش ابری توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر اساس مدل تئوری رفتار برنامهریزیشده انجام شد.
روش کار: این مطالعه به روش پیمایشی از نوع توصیفی- تحلیلی و یک مطالعه مقطعی بود که در آن، بر اساس مدل توسعه یافته تئوری رفتار برنامهریزیشده، با استفاده از پرسشنامه طراحیشده به وسیله محقق (α = 0.9)، درک پذیرش اعضای هیئت علمی در مورد پذیرش خدمات رایانش ابری در آموزش و پرورش مورد سنجش قرار گرفت. دادههاي جمعآوريشده با استفاده از تحليل رگرسيون مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند و مدل نهايي با استفاده از مدل سازي معادلات ساختاري مورد آزمون قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان می دهد که نگرش نسبت به رفتار، کنترل رفتاری درک شده و حفظ حریم خصوصی؛ تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر قصد اعضای هیئت علمی برای استفاده از خدمات رایانش ابری دارد، اما در مورد هنجارهای ذهنی (0.311 = p) و امنیت (p = 0.505)، ضریب مسیر قابل توجهی یافت نشد.
نتيجه گيري: بنابراين، استفاده از خدمات رایانش ابری در آموزش و پرورش، فرصت بسيار خوبي است و بايد نگرش عمده سازمان هاي آموزشي و سياست گذاران را مورد توجه قرار دهد.