بررسی تاثیر فیشورسیلانت آزادکننده ی فلوراید و فیشورسیلانت کانونشنال بر مهار ضایعات پوسیدگی اولیه با یا بدون اکسپوژر به خمیردندان حاوی فلوراید
Abstract
مقدمه: خاصیت آزاد کنندگی فلوراید به مواد فیشور سیلانت اضافه شده تا از اثرات مثبت ضدپوسیدگی سیلانت و فلوراید در کنار یکدیگر استفاده شود.
این مطالعه مقایسه ای اثرات بازدارنده پوسیدگی فیشورسیلانت معمولی و فیشور سیلانت آزادکننده فلوراید را روی ضایعات پوسیدگی اولیه را با یا بدون اکسپوز به خمیر دندان فلوریددار نشان می دهد.
روش کار: درسطح باکال 24 پرمولر که به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند حفره تهیه شد. در حفره های گروه اول فیشور سیلانت آزادکننده فلوراید و در گروه دوم فیشور سیلانت معمولی قرار داده شد ولی در گروه سوم ماده ای قرار داده نشد.ضایعات اولیه در اطراف حفره ها ایجاد شدند.هرگروه قبلی به دو زیر گروه تقسیم شدند که در معرض خمیردندان دارای فلوراید و بزاق مصنوعی قرار گرفتند.عمق ضایعات توسط میکروسکوپ نوری پلاریزه قبل و بعد از درمان اندازه گیری شد.
نتایج: عمق پوسیدگی های اولیه و نهایی به طور معنی داری در فیشورسیلانت های آزادکننده فلوراید کمتر از گروه های دیگر بود.(P<0.001)
میانگین عمق ضایعات پوسیدگی در زیر گروهی که خمیردندان حاوی فلوراید استفاده شده بود کمتر از بزاق مصنوعی بود. تفاوت بین گروه فیشور سیلانت معمولی و گروه بدون فیشور سیلانت معنی دار بود. (P<0.001)
ولی تفاوت بین زیر گروه های در معرض خمیردندان فلوریددار و بزاق در گروه فیشورسیلانت آزاد کننده فلوراید معنی دار نبود.(P<0.27)
نتیجه گیری: استفاده از فلوراید در فیشور سیلانت ها آزادکننده فلوراید در مهار پوسیدگی دندانی موثر است.به نظر می رسد که فلوراید آزاد شده از فیشور سیلانت ها آزادکننده فلوراید بر ظرفیت رمینرالیزاسیون فلوراید آزاد شده از خمیردندان ها در سطح یک دندان غلبه می کند.