ارزیابی سازگاری زیستی MTA مخلوط شده با نانوسیلور با منشاء گیاهی با استفاده از تست MTT
Abstract
مقدمه: امروزه استفاده از MTA، به عنوان ماده ای که در اعمال ترمیم های پرفوراسیون، پرکردگی انتهای ریشه، پالپوتومی و آپکسیفیکاسیون روند رو به رشدی دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی سازگاری زیستی MTA مخلوط شده با نانوسیلور با منشاگیاهی با استفاده از تست MTT می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه سلولهای بنیادی پالپ دندان خریداری شده در محیط کشت DMEM/F12 حاوی 20 درصد سرم جنین گاو (FBS) ، گلوتامین Mm 2 و 100 واحد در میلی لیتر آنتی بیوتیک پنی سیلین و 100 میلی گرم در میلی لیتر استرپتومایسین کشت داده شده و سپس در انکوباتور با شرایط 5% دی اکسید کربن و دمای C º 37 انکوبه شدند. زمانی که تراکم سلولی در فلاسک به 80٪ رسید سلولها پاساژ داده شدند. روش کار بدین صورت انجام گرفت که در هریک از چاهکهای یک پلیت 96 خانه ای، 7000 سلول کشت داده شد و پس از 24 ساعت محیط رویی را با محیط جدید حاوی غلظتهای مختلف 10، 50، 100، 500، 1000 و ppm2000 از سوسپانسیون MTA و MTA-SN در محیط کشت کامل جایگزین و سلولها را برای 24، 48 و 72 ساعت در شرایط کشت نگهداری نمودیم.
یافته ها: جهت ارزیابی تاثیر بیولوژیکی MTA و MTA-SN، سلول های DPS-12 با غلظت های مختلف از مواد مورد نظر به مدت 24، 48 و 72 ساعت تیمار شدند. با در نظر گرفتن محدودیت های مطالعه حاضر مشخص شد که غلظت های مورد استفاده سمیت نشان نداده اند و با افزایش زمان باعث افزایش رشد سلول ها نسبت به سلول های کنترل شده اند که زیست سازگاری مواد بکار گرفته شده را تائید می کند.
تست همولیز برای ارزیابی سازگاری خونی نمونه ها در غلظت های مختلف انجام شد که برای هیچ کدام از غلظت ها وجود ندارد.