بررسی سطح سواد سلامت الکترونیک در بین مراجعین بیمارستان شهید مدنی تبریز در سال 1397
Abstract
چکیده
مقدمه:
توسعه سریع فناوری اطلاعات و ارتباطات بر تمامی زمینه ها از جمله مراقبتهای بهداشتی تأثیر گذاشته است. با توجه به ازدیاد منابع الکترونیک که محتوای سلامت تولید میکنند، داشتن سواد سلامت کافی بیماران یک الزام به نظر میرسد. این مطالعه با هدف ارزیابی سطح سواد سلامت الکترونیک بیماران مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی و درمانی شهید مدنی انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی در یک بیمارستان آموزشی و درمانی در شهر تبریز و در سال 1397 اجرا شد. ابزار جمع آوری داده ها، نسخه فارسی سنجه سواد سلامت الکترونیک بود که توسط بیماران تکمیل گردید. انتخاب بیماران به صورت تصادفی ساده بود. همچنین تعدادی متغیرهای شخصی و دموگرافیک به منظور شناسایی ارتباط آنها با سواد سلامت الکترونیک، جمع آوری گردید. از آنالیز واریانس به منظور مقایسه گروه های مختلف و از آزمونهای همبستگی اسپیرمن به منظور ارزیابی ارتباط متغیرهای تحقیق و امتیاز سواد سلامت الکترونیک استفاده شد.
یافته ها: در این مطالعه تعداد 150 بیمار شرکت داشتند که 48درصد مرد و 52 درصد زن بودند. میانگین امتیاز سواد سلامت الکترونیک 20.26 بود که مقدار پایینی است.
نتیجه گیری: سطح سواد سلامت الکترونیک در میان بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید مدنی کم بود. یافته ها نشان میدهد آنها نیاز به توسعه دانش خود در زمینه سلامت الکترونیک دارند و نیاز دارند از منابع برخط جهت بدست آوردن ترجیحات و نیازهای سلامت خود آگاهی بیشتری پیدا کنند.