بررسی رعایت استانداردهای ایمنی و عملکرد دیزل ژنراتور برق اضطراری بیمارستان های شهر تبریز در سال 1393
Abstract
چکیده
زمینه و هدف: خطر قطع برق از خطرهای جدی است که با تامین برق توسط سیستم برق اضطراری تعبیه شده در بیمارستان نظیر دیزل ژنراتور و UPSها دفع می گردد. هدف مطالعه کنونی بررسی رعایت استانداردهای ایمنی و نگهداری دیزل ژنراتور برق اضطراری بیمارستان های شهر تبریز در سال 1393می باشد.
مواد و روش ها: در پژوهشی توصیفی–تحلیلی جامعه پژوهشی متشکل از تمام بیمارستانهای شهرستان تبریز در سال 1393 به صورت سرشماری بررسی شد. ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه و چک لیست محقق ساخته با 111 سوال در 19 طبقه بود. داده ها با نرم افزار SPSS v.19 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: میانگین درصد رعایت استانداردهای ایمنی و نگهداری دیزل ژنراتور به ترتیب در استانداردهای 111 سوالی و استانداردهای 87 سوالی برابر 61.4 و 52.8 بود. از رعایت استانداردهای 19 گانه ، استانداردهای تهویه و استانداردهای بازدید روزانه به ترتیب با 28.94 و 96.24 کمترین و بیشترین میزان رعایت در بیمارستانها راداشتند. بین ایمنی و نگهداری و تعداد تخت بیمارستانی و کل ظرفیت تولید برق اضطراری توسط مولدها، رابطه مستقیم معنی داری وجود داشت.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده ی سطح پایین ایمنی و نگهداری برای سیستم برق اضطراری برای بیمارستانها می باشد. این نمرات برای یک سیستم با نام "اضطراری" مطلوب ارزیابی نمی گردد و در صورت وقوع بلایای طبیعی و خطاهای انسانی، بیمارستانها با مشکلات عدیده ای مواجه خواهند شد که نیازمند رسیدگی بیشتر مسئولین می باشد.