بررسی ارتباط افسردگی و بهبود کیفیت زندگی با رژیمهای دارویی و میزان در کنترل بودن فشارخون
Abstract
مقدمه: پرفشاری خون یکی از ریسک فاکتورهای مهم بیماریهای قلبی عروقی منجر میباشد. علل مختلفی در بروز پرفشاری خون مؤثرند و پی بردن به تکتک علل پرفشاری خون میتواند در شناخت هر چه دقیقتر این بیماری مؤثر باشد.
هدف: افسردگی یکی از عواملی است که با پرفشاری خون ارتباط دارد بنابراین «بررسی ارتباط افسردگی و بهبود کیفیت زندگی با رژیمهای دارویی و میزان در کنترل بودن فشارخون» موضوع این پایاننامه انتخاب گردید.
مواد و روش کار: تحقیق حاضر از نوع توصیفی مقطعی است که در طی مدت 6 ماه بر روی بیماران با تشخیص پرفشاری خون و تحت درمان دارویی که به بیمارستان شهید مدنی تبریز مراجعه کرده بودند، انجام شد و داده های مورد نیاز مطالعه با استفاده از دو پرسشنامه MINICHAL و HAMD به دست آمد.
یافته ها: در این مطالعه 145 بیمار مصاحبه شدند و بیماران دارای هایپرتنشن با رژیم دارویی بتابلاکر، استاتین، تیازید، آلدسترون آنتاگونیست،آسپرین،بلوکه کننده کانال کلسیم، بلوکه کننده گیرنده آنژیوتانسین جهت بررسی ارتباط بین افسردگی و پرفشاری خون و ارزیابی کیفیت زندگی مورد بررسی قرار گرفتند و این ارتباط توسط آنالیز اسپیرمن تحلیل شد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد بین سه پارامتر نمره کل کیفیت زندگی، جنبه عاطفی کیفیت زندگی ، جنبه فیزیکی کیفیت زندگی با در کنترل بودن فشارخون رابطه معناداری وجود ندارد و همچنین ارتباط معنیداری بین در کنترل بودن فشارخون و معیار همیلتون وجود ندارد.