بررسی استخوانی شدن سوچور میدپالاتال بر اساس سن و جنس با استفاده از تصویربرداری کامپیوتری با اشعه مخروطی در مراجعین به دانشکده دندانپزشکی تبریز در سال 97-96
Abstract
هدف: در بیماران با مشکل کمبود فضا و مشکل تنگی قوس فک بالا در صورت باز بودن سوچور میدپالاتال می توان با استفاده از دستگاه های ثابت ارتودنسی سوچور را باز کرد، پس بسته بودن این سوچور درمان مشکلات مذکور را مستلزم درمان های تهاجمی تر می کند. هدف، بررسی استخوانی شدن سوچور مید پالاتال بر اساس سن و جنس در یک جمعیت ایرانی بود.
روش: در این مطالعه مقطعی، تصاویر توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی از دو گروه 89 نفری افراد از بیماران مراجعه کننده به بخش رادیولوژی دهان دانشکده دندانپزشکی تبریز مورد مطالعه قرار گرفت. سر در دو پلن کرونالی و اگزیالی تنظیم شدو در پلن ساژیتال، موقعیت سر در محور قدامی-خلفی موازی با محور افقی قرار داده شدو برش ساژیتال کام باجابه جا کردن سر از جلو به عقب در جهت قدامی یا خلفی پلن پالاتال را موازی با خط افقی تعبیه شده در نرم افزار قرار داد، پس از قرار دادن خط افقی در امتداد کام، برش های اگزیال در ابعاد فوقانی -تحتانی با ضخامت 3/0mm تهیه شد.مراحل استخوانی شدن توسط دو متخصص رادیولوژی فک و صورت مورد ارزیابی قرار گرفت. برای بررسی میزان بلوغ استخوانی سوچور مید پالاتال در گروه های سنی و در دو جنسیت مورد مطالعه از آزمون آماری کای دو(chi-square) در نرم افزارآماری spss11 انجام شد.
یافته ها: اختلاف معنی دار آماری بین دو جنس متفاوت مشاهده نشد. نتایج نشان داد بین بازه های سنی مختلف و استخوانی شدن سوچور میدپالاتال اختلاف آماری معناداری وجود دارد.
نتیجه گیری: تفاوتی در میزان استخوانی شدن سوچور مید پالاتال در جنس زن و مرد مشاهده نشد، ولی مطالعه نشان داد که میزان استخوانی شدن با افزایش سن افزایش می یابد.