تهیه مشتقات ال-کارنیتین بعنوان ترکیب آنتی فریزینگ و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی وآنتی فریزینگ آنها بر روی باکتری ها
Abstract
مقدمه : فریز کردن سلولهای جانوری و باکتری یکی از متدهای جدید درسیستم علوم نوین است. این متد جدید باعث پیشرفت قابل توجهی درعلوم بنیادی شده است. آنتی فریزینگ ها موادی هستند که باعث حفظ سلول و اجزای آن از آسیب کریستال های آب در حالت منجمد و برهم خوردن تعادل اسموتیک سلول می شوند.
هدف: هدف از این مطالعه و تحقیق تهیه استیل ال-کارنیتین و استر متیل آمینو اسیدهای والین و سرین و ترئونین و بررسی خاصیت آنتی فریزینگ آنها بر روی باکتری ها است.
روش کار: سنتز مشتق استیل ال-کارنیتین با استفاده از استیک اسید و استیک انیدرید در دمای 30 درجه سانتی گراد در مدت 3 ساعت به طول انجامید و سپس کریستالیزاسیون استیل ال-کارنتین با استفاده از استون خالص انجام شد. سنتز استر متیل اسید آمینه های والین، سرین و ترئونین با استفاده از متانول و اگزالیل دی کلراید در دمای 5 درجه سانتی گراد که به مدت 24 ساعت به طول انجامید. خاصیت آنتی فیریزینگ مواد سنتز شده فوق الذکر بر روی باکتری اشریشیا کلای از گرم منفی ها و استافیلوکوکوس اورئوس از گرم مثبت ها در دمای 20- درجه سانتی گراد در دو زمان 24 ساعته و 7 روزه بررسی شد.
یافته ها: مواد سنتز شده با روشهای HNMR، FTIR و نقطه ذوب بررسی شد. این مواد بر روی باکتری ها بررسی شده است.
نتایج: استر آمینواسید سرین نسبت به آمینو اسید سرین قدرت آنتی فیریزینگ بالاتری دارد. استر استیل کارنیتین نیزآنتی فریزینگ مناسبی می تواند برای سلول باشد.
بحث: در استیل ال-کارنتین یک گروه عاملی هیدروژنی به گروه استیلی تبدیل شده که موقعیت هیدروفوبی بیشتری به ماده می دهد که باعث افزایش خاصیت آنتی فیریزینگی آن می شود. در استر متیل سرین نیز یک موقعیت هیدروفوبی اضافه شده که قدرت آنتی فریزینگ آمینواسید را بالا برده است.