مقایسه هزینه اعمال جراحی گلوبال و هزینه هتلینگ با مقدار واقعی وبررسی هزینه – فایده آنها در بیمارستان امام رضا (ع) تبریزدر سال 1396
Abstract
هزینه ی دارو و لوازمِ اعمال جراحی گلوبال و هزینههای هتلینگ، حدود 30 در صد هزینههای بیمارستان را شامل میشوند. به نظر میرسد پرداختی بیمهها بابت این دو مورد، از لحاظ اقتصادی برای بیمارستانهای دولتی مقرون به صرفه نمیباشد که مطالعه حاضر نیز به منظور بررسی این فرض، انجام گرفته است.
هدف:
مقایسه هزینه ی دارو و لوازم مصرفی در اعمال جراحی گلوبال با پرداختی سازمانهای بیمه گر در بیمارستان امام رضا (ع) و نیز بررسی مقدار مصرفِ اقلام هتلینگ در بیمارستان امام رضا (ع) و بیمارستان شهید قاضی تبریز در سال 1396 میباشد.
روش کار:
این مطالعه ی گذشته نگر و توصیفی به صورت مقطعی (cross sectional) در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز در سال 96، انجام شد. بررسی هزینه اعمال جراحی گلوبال، بر روی پروندههای شهریور ماه، در بیمارستان امام رضا (ع)، صورت گرفت که از نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. برای بررسی منطقی بودن مقدار مصرف اقلام هتلینگ، تمام بخشهای بیمارستان امام رضا (ع) و بیمارستان شهید قاضی وارد مطالعه شدند.
نتایج: 518 پرونده ی مربوط به 28 عمل از 90 نوع عمل جراحی گلوبال، انتخاب شدند. لیست اطلاعاتِ دارو و لوازم مصرفی برای هر پرونده جداگانه استخراج و بررسی شد.
اقلام شامل هتلینگ، به صورت مجموع مصرف سالانه، نسبت به تخت روز اشغالی هر بخش، نرمالیزه و برمبنای 100 نفر گزارش شدند. سپس، مقادیر مصرفی هرقلم در بخشهای مختلف با هم مقایسه شده و در مورد منطقی بودن مصرف هر قلم، قضاوت شد.
نتیجه گیری: پرداختی شركتهاي بيمه گر برای هزينه اعمال جراحي گلوبال، از هزينه ی واقعي آنها در مرکز مورد مطالعه، در اکثر اعمال جراحی کمتر بود. مصرف ملزومات شامل هتلینگ نیاز به استاندارد سازی به ازای تخت روز بخش بستری و نوع بخش بستری دارد.