طراحی برنامه کاربردی ثبت بیماران تب دوره ای مدیترانه ای
Abstract
مقدمه و هدف: سیستم ثبت بیماری می تواند ابزار موثری برای ارائه مراقبت های سیستماتیک و جامع باشد. سیستم ثبت با ایجاد بستری مناسب جهت تولید اطلاعات با کیفیت بالا و ایجاد پایگاه داده ای برای اهداف تحقیقاتی و ارایه خدمات درمانی و آموزشی تاثیری قابل توجهی می گذارد. به نظر می رسد با توجه به کمبود داده های جمع آوری شده مربوط به تب دوره ای مدیترانه ای در ایران ایجاد یک رجیستری برای این بیماری غیر قابل اجتناب است.
مواد و روش کار: دراین مطالعه توسعه ای -کاربردی که در سال 97 انجام گرفت؛ سایت ها و سیستم های ثبت کشور های مختلف و همچنین گایدلاین ها و برنامه های کاربردی مبتنی بر موبایل بیماری تب مدیترانه ای دوره ای و بیماری های خود التهابی از جهات مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از بررسی ها در 5 گروه اطلاعات دموگرافیک بیمار، اطلاعات بالینی، اطلاعات درمانی، اطلاعات آزمایشگاهی و تاریخچه سلامت بیمار دسته بندی شد. سپس این اطلاعات همراه با اطلاعات پزشک ثبت کننده برای ایجاد یک پایگاه داده در SQLite مورد استفاده قرار گرفت. روابط منطقی مناسب بین جداول تعریف شد. رابط کاربری به طور کامل در Android Studio طراحی شده است. این امر به یک برنامه کاربردی با قابلیت های پایه ای نظیر ثبت و ویرایش اطلاعات بیماران و مشاهده و گزارش گیری از داده های ایجاد منجر شد.
نتیجه گیری: این تحقیق اولین تلاش ها برای توسعه سیستم ثبت تب دوره ای مدیترانه ای مبتنی بر تلفن همراه می باشد. این کار می تواند به عنوان اساسی برای تلاش های آینده برای ایجاد سیستم ثبت الکترونیکی در ایران مورد استفاده قرار گیرد