مقایسه کیفیت پرکردگی کانال بر اساس حباب های موجود در سه روش پر کردن کانال ریشه به وسیله تصویربرداری CBCT
Abstract
مقدمه :
هدف از پر کردن کانال ریشه در درمان اندودنتیک ایجاد سیل مناسب و حداقل حباب جهت جلوگیری از نیاز به درمان مجدد می باشد . تکنیک ها و مواد مختلفی طی گذر زمان جهت بهبود کیفیت درمان کانال ریشه معرفی گشته اند . هدف از این مطالعه مقایسه کیفیت پر کردگی کانال در سه تکنیک پر کردن کانال بر اساس حباب های موجود با استفاده از تصویربرداری CBCT پس از پرکردن کانال ریشه می باشد .
مواد و روش ها:
سی و سه عدد دندان تک کانال انتخاب شد و کانال ها آماده سازی شدند . ریشه ها به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند . گروه ها به روش های Single-Cone , تراکم جانبی با گوتاپرکای سرد و تراکم عمودی با گوتاپرکای گرم آبچوره گشتند . پس از آن ریشه ها اسکن شده و وجود حباب در مقاطع 1 , 3 , 5 و 7 میلی متری از اپکس مورد بررسی قرار گرفت , سپس مساحت و حجم حباب ها توسط نرم افزار mimics 10.01 محاسبه گشت .
یافته ها:
مطالعه حاضر نشان دهنده تفاوت معنادار آماری در مقطع یک میلی متری از اپکس بین گروه تراکم جانبی با گوتاپرکای سرد با دو گروه تراکم عمودی با گوتاپرکای گرم و Single-Cone بود , ولی در این مقطع تفاوت معناداری بین دو گروه تراکم عمودی با گوتاپرکای گرم و Single-Cone مشاهده نشد . در سایر مقاطع تفاوت معناداری بین سه گروه مشاهده نشد . بیشترین درصد وجود حباب در کل گروه ها در مقطع 7 میلی متری از اپکس ( 6/60 درصد) و کمترین آن در مقطع یک میلی متری ( 1/12 درصد ) بود .
نتیجه گیری:
در مقطع یک میلی متری از اپکس دندان دو تکنیک تراکم عمودی با گوتاپرکای گرم و Single-Cone نسبت به تکنیک تراکم جانبی با گوتاپرکای سرد در درصد فراوانی حباب، نسبت مساحت و حجم حباب موفق تر بودند , این در حالی بود که نتایج این دو تکنیک در این مقطع مشابه بود . در سایر مقاطع نتایج حاصل از هر سه گروه مشابه بود . با توجه به مطالعات مشابه تکنیک Single-Cone با استفاده از سیلر بیو سرامیکی TotalFill و گوتاپرکای Coated موفق تر از این تکنیک با استفاده از سایر مواد پر کننده کانال بود .