دیدگاه طب سنتی درخصوص سلامت دهان و دندان و یافته های نوین در مورد آن- مطالعه مروری نظام مند
Abstract
مقدمه :
بیماری ها و ضایعات دهانی از مهمترین معضلات جوامع بشری هستند که علاوه بر تحمیل هزینه های گزاف بهداشتی، مشکلات جدی برای افراد جامعه ایجاد می کنند. در سال های اخیر، توجه به طب سنتی که به عنوان منبع الهام بخش برای اعاده سلامت انسان شناخته شده است، نقش مهمی در معرفی روش های مختلف پیشگیری یا درمانی انواع بیماری ها داشته است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی دیدگاه طب سنتی درخصوص سلامت دهان و دندان و یافته های نوین در مورد آن طراحی و اجرا می گردد.
مواد و روش ها :
در این مـطالعه ی مرور نـظام مند، از بانکهای اطلاعاتی,Web of science Pubmed ,Scopus ,Embase ,Google scholar Proquest برای جستجوی مطالعات انگلیسی و از پایگاه های Google scholar و Sidو Magiran و دانش گستر برکت برای جستجوی مطالعات فارسی استفاده شد. با توجه به کلمات کلیدی انتخاب شده مقالاتی که با توجه به عنوان و چکیده مقاله، شرایط اولیه ورود به مطالعه را داشتند مورد ارزیابی متن کامل مقاله قرار گرفتند. غربالگری توسط 2 نفر متخصص موضوعی انجام شد. مطالعات بدست آمده ارزیابی نقادانه شدند و مطالعات با کیفیت پایین کنار گذاشته شد.
یافته ها:
پس از جستجو در بانکهای اطلاعاتی تعداد 866 مقاله به دست آمد. بعد ازمطالعه عنوان وچکیده مقالات،اعمال معيارهاي ورود و خروج متن کامل 28 مقاله تهیه گردید و 10 مقاله از میان آنها انتخاب شد.نتایج مطالعات در قالب چهار گروه علایم رویش دندانی و بیماری های لثه و براکسیسم و درد دندان تقسیم بندی و شدند.
نتیجه گیری:
طب سنتی می تواند تأثیر مثبتی در سلامت دهان از داشته باشد.مرور دیدگاه های دانشمندان ایرانی و مسلمان در مباحث دندانپزشکی نشانگر رویکرد ایشان در مشاهده و معاینه دقیق و استفاده از شیوه های تجربی در پیشگیری و درمان بیماران بوده است.