Evaluation of the effect of different liquid to powder ratio on the compressive strength of Calcium-enriched mixture
Abstract
مقدمه: (Calcium Enriched Mixture cement(CEM cement یک بایومتریال اندودانتیک می باشد که از جمله کاربرد های آن می توان به استفاده در ترمیم پرفوراسیون و آپکسوژنر اشاره کرد, در این موارد استحکام فشاری ماده که نشان دهنده مقاومت آن در مقابل خرد شدن است حائز اهمیت می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر نسبت های مختلف مایع به پودر روی استحکام فشاری این بایومتریال می باشد.
مواد و روش: یک گرم پودر CEM cement با 5/0, 34/0 و 25/0 میلی لیتر آب مقطر ترکیب شد. برای هر گروه از ترکیبهای حاصل 5 خانه مولد در نظر گرفته شد. نمونه های هر گروه به صورت جداگانه به مولدهای استنلس استیل با ارتفاع 6 میلی متر وقطر 4 میلی متر منتقل شدند و پس از 7 روز نگهداری داخل انکوباتور در رطوبت 100% ودمای 37 درجه سانتی گراد تست استحکام فشاری توسط دستگاه universal testing machine برای نمونه های هر گروه انجام شد.در نهایت بیشترین نیروی اعمال شده به ماده قبل از شکستن نمونه توسط دستگاه یونیورسال بر حسب نیوتن ثبت گردید.
آنالیز آماری: بعد از انجام آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار) داده ها,جهت بررسی توزیع نرمال نتایج از تست کولموگروف اسمیرنوف استفاده شد.مقایسه اطلاعات حاصل از گروه ها با توجه به نرمال بودن توزیع داده ها توسط تست one way ANOVA صورت گرفت.آنالیز آماری توسط نرم افزار SPSS.V.17 انجام شد.
یافته ها: بیشترین میزان استحکام فشاری در گروه اول با نسبت پودر به مایع 1/2 و کمترین میزان در گروه سوم با میزان نسبت پودر به مایع 1/4 مشاهده شد. اما طبق آنالیزهای آماری صورت گرفته اختلاف معنی داری بین گروه های مورد مطالعه وجود ندارد (P>0.05)
نتیجه گیری: با توجه به محدودیت های مطالعه حاضر مشاهده شد نسبت متفاوت مایع به پودر بر روی استحکام فشاری CEM cement تاثیرگذار نیست.
واژگان کلیدی: cement ,CEM استحکام فشاری, نسبت پودر به مایع