بررسی میزان رضایت دانشجویان دانشکده داروسازی تبریز از فرآیند انجام پایاننامه
Abstract
مقدمه: بخش قابل توجهی از پژوهشها در دانشگاههای کشور توسط دانشجویان انجام میشوند؛ لذا ارزیابی کیفی جو حاکم بر پژوهش در دورههای تحصیلات عالیه از اهمیت بسیاری برخوردار است.
هدف: در اینکار میزان رضایت دانشجویان دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز از فرآیند انجام پایاننامه مورد بررسی قرار گرفته است.
روش کار و مواد: روش پژوهش، پیمایشی و ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامهی PERQ (Postgraduate research experience Questionnaire) بود. این پرسشنامه پس از تغییرات لازم بر اساس قوانین فرآیند انجام پایاننامه توسط اساتید و دانشجویان دانشکده داروسازی تبریز مورد ارزیابی روایی و پایایی قرار گرفت.پرسشنامه شامل 60 سؤال تهیه شد و در اختیار 61 نفر از دانشجویان در نیمسال اول سال تحصیلی 96-97 در مقطع دکتری عمومی که یا در مرحله پایاننامه 2و 3 بودند و یا درمرحله دفاع قرار داشتند و یا فارغالتحصیل بودند، قرار گرفت. بررسی های آماری T-test و ANOVA در جهت اطمینان از معنیدار بودن یافته ها توسط نرم افزارهای Spss و Excel انجام شد.
یافتهها: یافتهها نشان میدهد که در مجموع دانشجویان از فرآیند تصویب طرح مقدماتی پایاننامه بمیزان 84 درصد و نیز از استاد راهنما بمیزان 83 درصد رضایت دارند. در مقابل از زیرساختها و امکانات دانشکده در حدود 50 درصد ناراضی میباشند که بیشترین نارضایتیها در دانشکده داروسازی تبریز از عدم وجود بانک اطلاعاتی نرمافزاری که ارائه دهنده لیست مواد شیمیایی موجود در آزمایشگاهها و نیز عدم وجود بانک های ذخیره جهت نگهداری فرآورده منتج از پایان نامهها برای ادامه کار پژوهشی است. رابطه معناداری (p<0.05) میان نارضایتی کلی دانشجویان بر اساس مرتبه استاد راهنما و جنسیت وجود ندارد.
نتیجهگیری: توجه به زیر ساختهای دانشکده به عنوان یک عامل اصلی در رضایت دانشجویان در انجام پایاننامه و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و اساتید جهت بهبود نحوهی راهنمایی در زمینه تحلیل و توصیف غیر آماری و آماری نتایج پایاننامهها توصیه می گردد.