استفاده از لیدوکائین در کنترل درد در طب اورژانس: مطالعه مروری نظام مند و متا آنالیز
Abstract
در این مطالعه ی مروری سیستماتیک، به بررسی میزان اثربخشی لیدوکائین در کنتزل درد بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس پرداخته شده است.
روشکارومواد:قرارداد PRISMA برای بررسی این مطالعه ی مروری به کار گرفته شده است. در این بررسی به جستجوی مفالات پایگاه های اظلاعاتی Pubmed, Scopus, ProQuest, Medline(ovid) که از سال 1990 تا آگوست 2017 به بررسی جمعیت مراجعه کننده به بخش اورژانس که دریافت لیدوکائین داشته اند پرداخته شده است. متون کامل تمامی مفالات به زبان انگلیسی مورد بررسی قرار گرفته و وارد مطالعه شدند.هر دو محقق به صورت جداگانه به بررسی تمامی مفالات پرداخته و در نهایت هفت مطالعه از بین آنان، یر اساس نتایج مشتزک برای یررسی متاآنالیز انتخاب شدند.
یافته ها: تعداد کل عناوین 671 مورد بوده است که مطالعات بر اساس نوع دارو و روش تجویز طبقه بندی شدند. درد پایه ، بدون در نظر گیری روش تجویز دارو، در گروه پلاسبو 0.69 واحد بالاتر از گروه دریافت کننده ی لیدوکائین اندازه گیری شد. با در نظرگیری روش تجویز، میانگین درد پایه در گروه پلاسبو 0.35 واحد بیشتر از گروه دریافت کننده ی لیدوکائین به صورت موضعی و 1.41 بیشتر نسبت به گروه دریافت کننده ی لیدوکائین به صورت زیرجلدی اندازه گیری شد.